Laglegen tror Jakobsen kommer tilbake etter skrekkvelten

Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke, men kommuniserer via tekstmeldinger.

Se Critérium du Dauphiné på TV 2 Sport 1 og Sumo onsdag fra kl. 15.15.

Deceuninck-QuickStep-lege Yvan Vanmol kommer med oppløftende nyheter etter skrekkvelten til Fabio Jakobsen i Polen rundt onsdag.

Den nederlandske 23-åringen ble presset ut i gjerdet av Dylan Groenewegen. Jakobsen ble fraktet til sykehus og lagt i kunstig koma, før han fredag ble vekket igjen.

– Jeg tror det, men jeg vil ikke sette en frist, sier Vanmol til belgiske Sporza på spørsmål om Jakobsen kommer tilbake på sykkelen.

– Tilstanden hans er veldig god, spesielt med tanke på alvoret i ulykken han var involvert i. Ingen vitale organer er blitt skadet, så vi håper åpenbart på det beste. Han er også helt bevisst. Han kan ikke snakke ennå, men han kommuniserer via tekstmeldinger, sier laglegen.

Fabio Jakobsen ligger fortsatt på det lokale sykehuset i målbyen Katowice, men at han i slutten av denne uken kan overføres til et sykehus i Nederland.

– Det vi fremdeles er opptatt av er den kosmetiske skaden og muligens muskelgruppen rundt munnen. Siden ingen vitale organer er blitt berørt, håper vi på det beste, sier Yvan Vanmol.