To personer i den spanske fotballklubben Atlético Madrid er smittet av koronaviruset.
To personer i den spanske fotballklubben Atlético Madrid er smittet av koronaviruset. Foto: Pierre-philippe Marcou

To smittetilfeller i Atlético Madrid

To Atlético Madrid-spillere testet positivt for koronaviruset, men ingen av dem har symptomer.

Det opplyser den spanske klubben i en pressemelding søndag.

Mandag ettermiddag opplyser de at Ángel Correa og Sime Vrsaljko er de smittede spillerne. Correa er i hjemmeisolasjon uten symptomer. Vrsaljko har ikke vært med resten av gruppen på grunn av skade, og kroaten har heller ikke symptomer.

I forbindelse med kampen mot RB Leipzig førstkommende torsdag ble samtlige som skulle være med på reisen til Lisboa hvor kampen skal spilles, altså spillere og støtteapparat, testet for koronavirus lørdag.

Resultatene kom søndag og viser at to personer har testet positivt på viruset. De er nå i isolasjon i sine hjem.

Spillergruppen, støtteapparatet og de to smittede sine nærmeste skal nå gjennom en ny test mandag, før det blir tatt en avgjørelse rundt reiseplanene. Mandag opplyser Atlético at 21 førstelagsspillere samt fem akademispillerne reiser til Lisboa tirsdag.

Klubben forklarer at de har etterfulgt retningslinjene fra La Liga med ukentlig smittetesting av spillere og støtteapparat. Spillergruppen og alle som har kontakt med dem (totalt 93 personer) testet negativt 26 juli.

En ny test ble gjennomført 2. august. Samtlige tester var negative også da. Lørdagens test var den første etter testen 2. august, så smitten må altså ha kommet i perioden i mellom, ifølge Atlético Madrid.