Godset-kapteinen får huden full etter straffebom: – Det er håpløst og blir bare dumt

Mikkel Maigaard kunne gitt Strømsgodset ledelsen, men det ble en forferdelig straffebom. På tampen tok i stedet Sandefjord seieren.

Strømsgodset - Sandefjord 3-4

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Martin Ødegaard var på plass for å se gamleklubben Strømsgodset og fikk se 90 minutter med action, massive muligheter og mange mål.

For i en kamp der begge lag hadde ledelsen, Lars-Jørgen Salvesen, Moses Mawa og Mikkel Maigaard brant store muligheter og Sandefjords Sivert Gussiås ble tomålsscorer så kampen ut til å ende med uavgjort.

Maigaard hadde et straffespark han prøvde å lobbe i mål i kjent Panenka-stil, men Strømsgodset-kapteinen satte ballen rett på Sandefjordkeeper Jacob Storevik.

– Det går bare rett i dass. Det koster dem alle poengene. Hadde han satt den, er jeg ganske sikker på at de hadde tatt det. Det er noen sånne tidspunkt man bare ikke skal gjøre det på. Man kan gjøre det på 4-0, men ikke i en så tett og jevn kamp når det står så mye på spill. Det er håpløst og blir bare dumt, er Ole Martin Årsts nådeløse dom i FotballXtra.

Og han gir seg ikke der:

– Han setter den første straffen kontant. Fortsett å gjøre det, da. Storevik står bare og venter. Jeg regner med han beklager. Alle kan gjøre feil, men det der er en kalkulert risiko, og det blir feil å kalkulere med risiko der og da, sier den tidligere Tromsø- og Start-spilleren.

Maigaard kommenterte missen overfor Eurosport etter kampen.

– Jeg er ganske sikker på at keeperen ville slenge seg, men han står og venter lenge. Det er dårlig av meg, sa han.

På overtid kom det også et rødt kort til Martin Kreuzriegler og selvfølgelig en matchvinnerscoring fra Kristoffer Normann Hansen og da var det ikke mange ting som manglet i et helt vanvittig eliteserieoppgjør.

Sandefjord fulgte opp den sterke 2-1-seieren over Molde med å få med seg alle tre poengene fra Drammen.

Action fra start

Det tok ikke lang tid før bortelaget hadde tatt ledelsen og nok en gang var det 176 centimeter høye «Rufo» (Rubén Herráiz Alcaraz) som headet inn mål for Sandefjord. Akkurat som mot Start tidligere i sesongen stanget spanjolen inn en dødball fra Vidar Ari Jónsson.

Sandefjord hadde åpnet kampen best, men ble straffet hardt da de prøvde å spille seg ut bakfra etter 18 minutter. Et svakt utspill fra keeper Jacob Storevik gikk rett til Godsets Ipalibo Jack som sendte ballen til Johan Hove. Unggutten, som har imponert for drammenserne denne sesongen, avsluttet lekkert i bortre stolpe og inn.

Utligningen ga Strømsgodset ny giv og Mawa bommet på en god mulighet like etter spissen hadde fått et mål annullert for offside.

Strømsgodset hadde tatt helt over kampen og burde gått opp i ledelsen før pause, men istedenfor var det Sandefjord som scoret like før hvilen. Et flott innlegg fra Anton Kralj ble møtt av Sivert Gussiås som headet ballen i en nydelig bue over keeper og i mål.

PÅ PLASS: Martin Ødegaard fikk med seg Strømsgodsets kamp mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Salvesen-show

Men et revansjesugent hjemmelag kom ut i hundre i 2. omgang og kun ti minutter ut i omgangen hadde laget snudd nederlag til ledelse.

Først kjempet Salvesen et innlegg i mål etter 52 minutter og rett etterpå sørget samme mann for straffespark da han prøvde å vippe ballen rundt Lars Markmanrud som handset i feltet.

Kaptein Maigaard var sikker fra straffemerket i det 54. minutt og snaut to minutter senere kunne Salvesen blitt tomålsscorer da chippen alene med keeper ble reddet mesterlig av Storevik.

Flere straffespark

Istedenfor var det Sandefjords Gussiås som skulle bli tomålsscorer da han var iskald fra straffemerket etter at han ble holdt igjen av Niklas Gunnarsson etter en retur fra keeper.

Etter 66 minutter var det klart for nok et straffespark for Strømsgodset da innbytter Lars Grorud dyttet Mawa over ende da spissen var alene med keeper. Maigaard gikk igjen fram til straffemerket, men var nok litt for kald da han fikk muligheten til å bli tomålsscorer.

Danskens første straffespark for dagen var knallhardt nede i venstre hjørnet, men på annet forsøk for dagen plasserte Maigaard ballen svakt rett på Storevik som ble stående midt i mål.

Men Godset var ikke ferdig med å sløse bort store sjanser, for etter 77 minutter skjøt Mawa rett på Storevik da han var alene med keeper og på returen skjøt Salvesen over da keeperen var utspilt.

Nok en gang skulle Sandefjord dra nytte av Godsets sløsing, da innbytter Normann Hansen plasserte inn 4-3 for Sandefjord rett etter at laget hadde blitt redusert til ti mann.