Ladet opp med pils og pizza – så brøt de grusom tapsrekke

Etter syv strake tap tok Mjøndalen en etterlengtet trepoenger.

Mjøndalen - Haugesund (1-0) 1-0

Tapsrekken så ut til å ingen ende ta for Vegard Hansen og hans Mjøndalen. Men i søndagens hjemmemøte med Haugesund slo bruntrøyene tilbake.

Shuaibu Lalle Ibrahim sendte vertene i ledelsen like før 20 minutter var spilt. Spissen satte ballen i nærmeste hjørnet – utagbar for Haugesund-keeper Helge Sandvik.

Sportsnyhetene: Se scoringen i videovinduet øverst!

Målscoreren feiret ved å kaste seg rundt Vegard Hansen på sidelinjen.

– Det er en utrolig viktig scoring for hjemmelaget. De har slitt og slitt. Dette var en flott scoring, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen i FotballXtra-studio.

Scoringen holdt til seier for Mjøndalen - som brøt taprsrekken på syv kamper.

– Pizza og øl funket

– Det var på tide å få en seier nå. Pizza og øl funket. Kanskje vi gjør det samme i morgen, sier Mjøndalen-spiller Joackim Olsen Solberg til TV 2.

Mjøndalen-treneren hadde en litt utradisjonell oppladning til kampen. For istedenfor å ha en vanlig trening valgte Hansen å gi sine gutter både pils og pizza.

– Det var et av grepene våre. Jeg tror det var viktig. Jeg har brukt det før. Det er ikke alltid det har blitt fokus på det. Men når det har vært som tyngst så har jeg slengt det trumfkortet i bordet, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til TV 2.

– Jeg er glad for at han velger å kjøre pizza og pils etter kamp. Det ser ut som han har kjørt pizza og pils før kamp på de syv siste kampene, sier TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst i FotballXtra-studio.

TV 2s fotballekspert mener Mjøndalen nå bør vise seg frem.

– De har mannskapet og kulturen i Mjøndalen. Vi vet hva de står for, fullfører Årst.

Mjøndalen befinner seg på 14. plass med 11 poeng, mens Haugesund ligger på 12. plass med 15 poeng.