LYSEBOTN: Therese Johaug seiret nok en gang i rulleskirennet Lysebotn Opp. Dagens seier var Johaugs tredje på rad og femte totalt. Her fra Lysebotn Opp i 2018.
LYSEBOTN: Therese Johaug seiret nok en gang i rulleskirennet Lysebotn Opp. Dagens seier var Johaugs tredje på rad og femte totalt. Her fra Lysebotn Opp i 2018. Foto: Carina Johansen

Johaug vant Lysebotn Opp for femte gang

Torsdag formiddag gikk årets Lysebotn Opp av stabelen. Therese Johaug og Simen Hegstad Krüger tok hver sin seier, begge to for tredje året på rad.

Torsdagens seier i Lysebotn opp er Therese Johaugs tredje på rad og femte totalt. Hun vant nemlig også i 2012, 2016, 2018 og 2019. Johaug gikk sist ut i dagens konkurranse og gikk over målstreken som tredje utøver, 34 sekunder før Heidi Weng på andreplass.

– Jeg hadde ikke helt forventet det. Jeg prøvde å gå så godt løp som mulig og følte at det var en grei økt, sier hun til TV 2 etter rennet.

Lysebotn Opp går over 7,5 kilometer, med 640 høydemeter. I fjor slo Johaug sin egen rekord i Lysebotn. I år gikk hun i på tiden 33 minutter og 11 sekunder, nesten to minutter bak fjorårets tid. Det holdt likevel til seier.

– Jeg var litt bak rekorden fra i fjor. Det var litt bløt asfalt nå og ikke optimale forhold å gå fort på. På rulleski er det mange forhold som spiller inn, forklarer hun.

Krüger seiret på herresiden

På herresiden var det Simen Hegstad Krüger som tok seieren, også han for tredje året på rad. Krüger gikk i mål på tiden 29 minutter og 25 sekunder. Hans Christer Holund kom på andre plass, ett minutt og to sekunder bak Krüger.

FØRSTEMANN: Simen Hegstad Krüger tok seieren for herrene. Her fra åpningen i langrenn og kombinert på Beitostølen 2019.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FØRSTEMANN: Simen Hegstad Krüger tok seieren for herrene. Her fra åpningen i langrenn og kombinert på Beitostølen 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen

– Det var selvfølgelig en veldig god følelse, jeg skal ikke legge skjul på det, sier Krüger. Han gikk, i likhet med Johaug, ut sist og passerte både Holund og Sjur Røthe underveis i løpet.

Holund på sin side er klar på hvordan han skal tette igjen luken opp til Krüger.

– Jeg må børste støvet av den gamle treningsplanen og gjøre det som funket før. Jeg må gjøre jobben, egentlig. Det er ikke så veldig komplisert, jeg må gidde å gjøre de kjedelige tingene og sette av tid til det. Det har jeg kanskje ikke vært flink nok til i sommer, innrømmer Holund.

Etter rennet lå utøverne strødd i målområdet og gispet etter luft. Krüger så derimot ganske uberørt ut og var en av få som ikke la seg ned.

– Det var kun for kamera. Jeg hadde lyst til å legge meg ned, men måtte få i meg vann. Det er bedre enn å legge seg ned på glovarm asfalt, sier han lattermildt.

Weng holdt følge

Konkurransen var den første for skieliten etter at koronaviruset satte en stopper for sesongavslutningen i mars.

Av smittevernhensyn var det individuell start i 2020-utgaven.

Heidi Weng ble nummer to, Helene Marie Fossesholm nummer tre og Karolin Simpson-Larsen fire. Fossesholm spurtslo Simpson-Larsen.

Heidi Weng hang på Johaug nesten hele veien og gikk til slutt i mål 34 sekunder bak Johaug.

– Det var helt voldsomt. Jeg åpnet veldig fornuftig, som jeg hadde planlagt, men da jeg kom til første bakke tenke jeg «jøss, dette føltes greit», sier Weng etter målgang.

– Da Therese tok meg igjen kjente jeg at den farta klarer jeg å holde. Jeg fikk mer fart på beina selv. De siste 100 meterne var jeg sliten, og den siste svingen tenkte jeg «herlighet, nå blir det godt å komme i mål.» Men hele løpet var overraskende bra, konkluderer hun.

– Er du overrasket over at du hang på såpass lett?

– Lett og lett, hun tok meg igjen ganske fort. Men jeg klarte å holde følge. Det var gøy, det, avslutter en fornøyd Weng.