Solbakken leste opp SMS-utveksling med Solskjær etter bragd i Europaligaen

Det blir Ståle Solbakken mot Ole Gunnar Solskjær i Europaliga-kvartfinalen.

FC København - Istanbul BB 3-0 (3-1 sammenlagt)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

FC København og Ståle Solbakken lå under 0-1 fra det første oppgjøret mot Istanbul BB, men i en imponerende forestilling mot de tyrkiske seriemesterne ble det 3-0 og avansement til kvartfinalen i Europaligaen.

Jonas Wind scoret de to første målene, mens Rasmus Falk scoret 3-0.

Manchester United blir motstander i kvartfinalen. Ole Gunnar Solskjærs menn hadde en 5-0-ledelse fra første kamp mot LASK Linz, og det ble aldri spennende i returkampen. Scoringer av Jesse Lingard og Anthony Martial sørget for 2-1-seier og 7-1 sammenlagt i returen.

Mandag kveld spilles kvartfinalen mellom FC København og Manchester United med to norske trenere på sidelinjen i tyske Köln.

Leste opp Solskjær-meldinger

På pressekonferansen etter 3-0-triumfen valgte FCK-trener Ståle Solbakken å lese opp SMS-utvekslingen med Solskjær.

– «Vi sees i Köln», skrev han før kampen. Så svarte jeg at det ikke var hundre prosent sikkert, men at vi var klare. Så fikk jeg en tommel opp. Så skrev jeg en tommel opp, sier Solbakken, gjengitt av danske BT.

Solbakken fikk lykkeønskninger, før han fikk en ny SMS etter kampen.

– «Vi sees. Nå skal vi bare komme oss gjennom». Nå svarer jeg ham direkte: «Held og lykke», sa Solbakken mens hans tastet på telefonen.

Solbakken venter en vanskelig kamp mot Solskjærs lag.

– Hvis Manchester United spiller på hele sitt register, kan det bli stygt. Vi skal ha stor respekt for laget som ble nummer tre i Premier League, som har en lang rekke uten tap og slår ut LASK med B-laget, sa han.

– Det er ikke slik at jeg hører Champions League-hymnen ennå, spøkte Solbakken med henvisning til at Europaliga-vinneren belønnes med Champions League-plass.

Dansk drømmestart

FC København fikk en drømmestart på oppgjøret allerede etter i det fjerde spilleminuttet da Jonas Wind stupte innlegget til Guillermo Varela i mål.

Det var to forsiktige lag resten av omgangen, men FC København gikk i strupen på tyrkerne etter pause. Sju minutter inn i omgangen stoppet Mehmet Topal et gjennomspill med hånden, og dommer Daniele Orsato pekte bestemt på straffemerket.

Like sikker var Wind, som sikkert satte inn straffen til 2-0 for danskene.

Etter drøyt en times spill satte Rasmus Falk inn 3-0 for FC København.

Med elleve minutter igjen av ordinær tid ble Fredrik Gulbrandsen kastet inn for Istanbul BB, men den norske angriperen og de tyrkiske seriemesterne klarte ikke å skape spenning i sluttminuttene.