ØNSKET MANN: Vegard Forren vil gjerne ha tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen som ny Brann-trener.
ØNSKET MANN: Vegard Forren vil gjerne ha tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen som ny Brann-trener. Foto: Scanpix.

Forren: – Hadde vært en fantastisk mann å få til Brann

Branns trenerjakt er i gang.

Daglig leder i klubben, Vibeke Johannesen, bekrefter at de har begynt å kontakte aktuelle kandidater. Hun sier samtidig at det er flere kandidater «de ønsker å få vite litt mer om.»

– Nå har det vært flere kontakter, vet jeg. Så er det noen som kontakter oss. Det er mye aktivitet nå, sier hun til TV 2.

– Jeg tror det er ganske hett på telefonen til Rune (Soltvedt, sportslig leder) nå. Det kan godt være han skal reise mer, og det kan være noen kommer på besøk til oss. Så det er spennende tider, fortsetter hun på hemmelighetsfullt vis.

Skal ha kontaktet «Brutter'n»

Ifølge Bergens Tidende landet Soltvedt i Bergen med et fly som kom fra Trondheim onsdag kveld. Avisen hevder å ha opplysninger om at Brann var i kontakt med Kåre Ingebrigtsens representanter tirsdag kveld. Johannesen vil imidlertid ikke fyre oppunder spekulasjonene.

– Jeg vil ikke bekrefte noen navn og hvem vi har snakket med. Rune snakker med mange ulike, og han er i gang med arbeidet. Det er ingen navn jeg kommer til å bekrefte, sier hun.

Vegard Forren sier at han ikke vet noe om Ingebrigtsen-koblingen. Men skulle valget falle på den tidligere Rosenborg-sjefen, vil han gi en varm velkomst.

– Personlig hadde jeg blitt glad om Kåre er aktuell og kommer hit. Det er det ikke tvil om. Han er en av de beste vi har i Norge, mener Forren.

– Personlig synes jeg det er et spennende navn, men heldigvis er det ikke min jobb å ansette en ny sjef. Det er sikkert flere gode alternativer der ute. Jeg tror det hadde vært en fantastisk mann å få inn i Sportsklubben Brann på alle mulige måter. Jeg synes det klinger godt, men vi får bare vente og se, understreker Brann-stopperen.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen lanserte tidligere denne uken «Brutter'n» som en kandidat til Brann-jobben.

– Ingebrigtsen kunne passet godt inn i Bergen. Han er ledig på markedet og sikkert klar for en ny trenerjobb. Det er i mitt hode det mest aktuelle nå, sa Mathisen.

Ingebrigtsen har ikke besvart TV 2s henvendelse.

Vil ha ny trener på plass tidlig

Første Brann trening uten Lars Arne Nilsen
Første Brann trening uten Lars Arne Nilsen Foto: Robert Reinlund / TV 2

Nå er det Robert Hauge som har det midlertidige treneransvaret. Han leder også laget mot Molde dersom en ny hovedtrener ikke er på plass innen den tid.

– Vi jobber intensivt med det nå fordi vi ønsker en løsning. Men hvis vi ikke finner den beste løsningen for oss nå, tar vi oss den tiden vi trenger. Men vi jobber hver dag med å få en snarlig løsning hvis det er mulig, forklarer Johannesen.

Forren tror det kan smitte positivt på Brann-leiren med et nytt ansikt inn.

– Tidligst mulig er best mulig. Så enkelt er det. Kanskje få en dag eller to til å sprøyte inn nye ideer, men hvis ikke skal vi dra til Molde og gjøre det vi kan, forsikrer den tidligere Molde-stopperen.