Her kommer norske Martin (18) inn til sin Serie A-debut

Martin Njøten Palumbo (18) fikk debuten for Udinese.

Sassuolo - Udinese 0-1

Se Martin Palumbo entre gresset i videovinduet øverst!

Den norske ungdomslandslagsspilleren Martin Njøten Palumbo fikk sin debut i Serie A for Udinese da han ble byttet inn med halvannet minutt igjen av overtiden i 1-0-seieren over Sassuolo sesongavslutningen søndag.

Palumbo blir nordmann nummer tre i Serie A denne sesongen. Sampdoria hatt både Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen på laget.

Norskitalienske Palumbo er født i Norge og har en mor fra Radøy på Vestlandet, men er oppvokst i Italia. Siden han var elleve år har han ifølge BA vært en del av ungdomssystemet til Udinese.

Den unge midtbanespilleren har kamper for det norske G17- og G18-landslaget. Han har også fått sjansen på Italias G18-landslag.

– Jeg er ikke sikker på hva jeg ville valgt. En gang må jeg kanskje velge, men jeg tar det da jeg må. Nå vil jeg bare kose meg med det som skjer på A-laget, har Palumbo sagt til Aftenposten om et valg av seniorlandslag.

Etter koronapausen har han hatt nærmest fast plass på Udinese-benken. Før debuten mot Sassuolo har han hatt ti kamper på rad på benken, men det var først i Serie A-avslutningen at tenåringen ble sluppet til.

– Det har vært kjempegøy. Alle på A-laget er kjempesnille, fortalte Palumbo i et intervjuet med Aftenposten tidligere i sommer.

Udinese vant kampen etter at Stefano Okaka scoret kampens eneste mål tidlig i andre omgang. Laget endte på 13. plass i Serie A denne sesongen.