Målmaskinen tangerte utrolig rekord

Inter slo Atalanta 2-0 på bortebane i toppduellen og endte på andreplass i Serie A. Lazio-spiss Ciro Immobile tangerte sesongrekorden med sitt 36. seriemål.

Lagene i tetsjiktet i italiensk fotball spilte sin siste seriekamp lørdag kveld, og mest spenning var det om hvem som skulle knipe plassen nærmest seriemester Juventus.

Med sin borteseier i Bergamo endte Inter bare ett poeng bak mesterlaget, som med et reservepreget mannskap tapte 1-3 hjemme for Roma.

For Juventus var det første hjemmetap på 40 seriekamper.

Atalanta håpet å runde 100 seriemål for sesongen, men ble kneblet av Inter-forsvaret og ble stående på 98. Alejandro Gomez ga gjestene ledelsen i første minutt, og Ashley Young doblet den før omgangen var halvspilt.

Da trengte Atalanta tre mål for å ta andreplassen og det gikk ikke.

Ciro Immobile sikret målkongetittelen allerede da Juventus utelot Cristiano Ronaldo fra troppen for å spare ham til mesterligaen. Immobile scoret sitt 36. mål i Lazios 1-2-tap i Napoli og tangerte dermed rekorden til Gonzalo Higuain, som scoret 36 i 2015-16.

Zlatan Ibrahimovic scoret og brente straffe da Milan vant 3-0 over Cagliari.