VANT IGJEN: Neymar og resten av PSG kunne feire sin tredje tittel for sesongen.
VANT IGJEN: Neymar og resten av PSG kunne feire sin tredje tittel for sesongen. Foto: Christian Hartmann

Paris Saint-Germain trippelmester etter straffedrama i ligacupfinalen

Pablo Sarabia gjorde Paris Saint-Germain til hjemlig trippelmester med det siste sparket i den franske fotballsesongen, ett minutt før juli ble til august.

Ligacupfinalen mot Lyon skulle egentlig vært spilt 4. april, men den franske seriesesongen ble avbrutt for godt i mars da viruspandemien rammet. PSG ble utropt til seriemester, men i slutten av juli ble både cupfinalen mot Saint-Étienne og ligacupfinalen avviklet, og PSG vant begge.

Det var bare så vidt. Lyon-keeper Anthony Lopes var glimrende i de 120 målløse minuttene på Stade de France, og mange trodde nok at han kom til å bli utslagsgivende i straffesparkkonkurransen. Fem ganger tok Lyon ledelsen, men hver gang svarte PSG med scoring.

Så var det Keylor Navas i PSG-målet som sto for den første redningen da han kastet seg til venstre og slo innbytter Bertrand Traorés skudd ut.

Dermed kunne Sarabia avgjøre, og også han overlistet Lopes. PSG-seieren betyr at Reims er klar for europaligaen. Lyon må vinne mesterligaen om laget skal få spille europacup neste sesong.

(©NTB)