Dommersjefen bekrefter: Hobber Nilsen dømmer ikke neste runde

Dommer Ole Hobber Nilsen står over neste runde i Eliteserien. Kritikken har haglet etter at han ga Aalesund et mye omdiskutert straffespark i kampen mot Start.

Se situasjonen med Niklas Castro øverst!

Det bekrefter NFFs dommersjef Terje Hauge overfor NTB. Tolvte runde spilles lørdag og søndag.

– Det er vel ikke så mye annet å si at han ikke er med denne runden, men kommer på igjen neste runde, sier Hauge til NTB.

Mediestorm

Dommersjefen sier videre at han har et ansvar for å beskytte dommerne sine.

– Det går fort unna med to runder i uken. Det er utrolig viktig at når dommere er gjennom tøffe fotballkamper og mye oppmerksomhet, må stå i mediene, må vi ta hensyn til våre dommere med tanke på belastning. Noen ganger kan det være lurt at vi tar en liten pause, reiser på hytta, gjør noe annet og lader batteriene. Så kommer man igjen i neste runde, sier Hauge.

NTB har foreløpig ikke lyktes med å komme i kontakt med Ola Hobber Nilsen.

Reaksjonene har vært sterke etter episoden hvor Niklas Castro skaffet straffesparket som ga utligning i bunnkampen mot Start.

Kan ikke straffes

Hobber Nilsen innrømte selv etter kampen at straffesparket ble feilaktig idømt, og at han ble lurt av Castro.

– Under kampen er jeg krystallklar på at det er kontakt. Men når jeg etter kampen får se reprisene fra en annen vinkel i sakte film, så er det ingen tvil om at det i beste fall er overspilling. Det er filming som skulle gitt gult kort. Jeg ble lurt av angrepsspilleren, sa Hobber Nilsen.

Castro selv nektet for at han filmet, men torsdag bekreftet NFF til TV 2 at angrepsspilleren ikke kan straffes.

– Påtalenemnda kan gå inn å se på saker i ettertid dersom det er en overtredelse som kunne gitt minst to kamper utestenging, sa juridisk rådgiver i Norges Fotballforbund, Hanna Kjærnet.

(©NTB)