I VERDENSTOPPEN: 21 år gamle Henny Reistad er kåret til verdens beste unge playmaker.
I VERDENSTOPPEN: 21 år gamle Henny Reistad er kåret til verdens beste unge playmaker. Foto: Fred Tanneau

Reistad fikk internasjonal prestisjepris

Handball Planet har kåret årets unge lag i verden. Der har norske Henny Reistad (21) fått rollen som playmaker.

Vipers-spiller Henny Reistad er kåret til «verdens beste unge playmaker». Det er det anerkjente nettstedet Handball Planet som står bak kåringen.

I tillegg til playmaker-rollen og plass på årets unge lag, er Reistad rangert som den tredje beste unge spilleren i verden, kun overgått av Katrin Klujber og Noemi Hafra, begge ungarske stortalenter.

Kåringen foregår ved at en jury bestående av håndball-journalister nominerer spillere, som publikum deretter kan stemme på. Juryens mening teller 2/3 og publikums stemmer teller 1/3.

Da TV 2 møter Reistad på Vipers-trening onsdag denne uken, var 21 år gamle Reistad ydmykt takknemlig for anerkjennelsen.

– Først var jeg egentlig usikker på hvordan kåringen fungerte, for jeg har ikke blitt stemt frem til noe sånt tidligere. Men så ble avstemmingen satt i gang og da var det jo veldig gøy å se at jeg fikk så mange stemmer, sier Reistad.

Føler ikke på presset

Nominasjonene til kåringen baserer seg på spillernes prestasjoner i sesongen 2019/20. Reistad har spilt 13 kamper for toppklubben Vipers og scoret 64 mål. 21-åringen lar seg ikke stresse av oppmerksomheten. I 2018/19 sesongen ble hun kåret til årets spiller i Eliteserien.

– Jeg føler ikke noe press på det egentlig. I denne konkurransen er jeg stemt frem basert på prestasjonene jeg har gjort tidligere. Jeg får egentlig bare lyst til å vise at jeg kan gjøre det igjen og bare bli enda bedre. Jeg synes bare det er motivasjon for å spille enda mer enn jeg gjorde forrige sesong, sier Reistad om å være verdens tredje beste unge spiller.

Vipers har en sterk og bred stall i år, med mange faste innslag på landslaget. Nå har Nora Mørk også sluttet seg til Kristiansand-laget, som skal spille Champions League i september. Reistad tror den tøffe konkurransen bidrar til utvikling.

– Jeg føler absolutt at konkurransen er hard. Alle spillerne vi har på trening nå er ekstremt gode. Jeg merker veldig at det blir tøft å konkurrere om spilletid, sier hun.

– Det er bare å se på hvor mange vi har, hvis man fordeler de ut på plassene blir det ikke mer enn 20 minutter på hver. Så man må gjøre seg fortjent til det, men det synes jeg bare er veldig gøy, fortsetter Reistad.

21-åringen har lært seg å leve med at konkurransen er en del av livet som toppidrettsutøver.

– Det er en del av gamet, hvis man vil spille må man gjøre seg fortjent til det, uansett hvem som er på laget. Det er fint å ha flere man kan sammenligne seg med på et høyere nivå, så kan overgangen bli lettere til landslaget også, understreker Reistad.

Vipers Kristiansand skal spille Champions League i høst, med planlagt start 13. september. De møter danske Team Esbjerg, tyske Borussia Dortmund og montenegrinske WHC Buducnost i gruppespillet.