«Nyhrox» ett år etter VM-seieren:
– Livet er blitt snudd opp ned

Kontrakt med E-sportsklubben til fotballstjernen Mesut Özil har åpnet nye dører for verdensmesteren i Fortnite Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen. Og VM-premien på 13 millioner har blitt tatt i bruk for første gang.

– Det har vært helt uvirkelig egentlig. Jeg kunne aldri sett for meg å vinne VM fra starten av og at det allerede har gått ett år er helt sykt å tenke på. Det har skjedd masse kult dette året, forteller Bergquist Pedersen til TV 2.

Ett år har gått siden norske Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen vant VM i Fortnite sammen med makkeren David «Aqua» Wang fra Østerrike. Plutselig ble Tønsberg-gutten verdenskjent over natta.

– Den ene dagen er du ingenting utenom Fortnite og den andre dagen er du plutselig verdensmester og alle skal ha tak i deg. Du skal være på TV og ha intervjuer. Det var jeg ikke så veldig komfortabel med det i starten, men nå har jeg blitt litt mer vant til det, forteller Bergquist Pedersen.

Også fansen vil ha sin bit av han.

– Det er noen som kommer på døra hjemme, spør om bilde og vil se hvordan det ser ut på rommet mitt. Det er jo gøy, men det kan bli litt mye noen ganger, ler Bergquist Pedersen.

Pengesekken er åpnet for første gang

Året har gått til å reise verden rundt for å spille turneringer og Bergquist Pedersen omtaler det som ett av de beste årene i livet hans. Han ser også at omtalen rundt E-sport i media har økt etter seieren hans.

– Det har jo skjedd veldig mye dette året. Alt har forandret seg og livet har blitt snudd opp ned. Før VM var det ikke noe nyheter rundt E-sport før jeg faktisk kvalifiserte meg, og med en gang vi vant så ble det masse nyheter og henvendelser.

Da han vant VM kunne han som 16-åring innkassere en sum som en ungdom på hans alder bare kan drømme om: hele 13 millioner ble med i lommeboken hjem fra New York.

Om en drøy måned fyller Bergquist Pedersen 18 år og i den anledning er kontoen åpnet for første gang.

– Jeg har spart det meste av pengene, men nå har jeg kjøpt meg bil.

– Hvilken bil?

– En mercedes. Jeg er veldig fornøyd, smiler Bergquist Pedersen som foreløpig bruker bilen til å øvelseskjøre med.

Spiller med fotballproffene

Også treningshverdagen til 17-åringen har tatt en stor vending. I februar signerte han for E-sportsklubben M10 E-sports, og klubben eies av ingen ringere enn fotballstjernen Mesut Özil.

Se dette innlegget på Instagram

Missing England 😕

Et innlegg delt av Emil «Nyhrox» Bergquist (@nyhrox)

– Man kan dra på boot-camp med andre spillere i lokalene deres i Tyskland, være sammen med dem og trene mot turneringer. De tilbyr også reise til turneringer og hjelper til med utstyr og alt du måtte be om. Det er en støtte som gjør det lettere for meg å fokusere på spillinga, forteller Bergquist Pedersen.

Signeringen har ført til at «Nyhrox» har spilt flere Fortnite-turneringer mot store fotballprofiler.

– Jeg har fått veldig, veldig god kontakt med Özil og andre fotballspillere. Så har jeg spilt med Pierre-Emerick Aubameyang og har tenkt til å spille med David Luiz.

– Hvordan er nivået på dem?

– Hehe, det er ikke så bra, men de synes det er gøy å spille og jeg synes det er gøy å spille med dem, forteller Bergquist Pedersen.