TRONDHEIM: Geir Hansen setter kursen mot Trondheim for å bli Trond Henriksens assistent ut sesongen.
TRONDHEIM: Geir Hansen setter kursen mot Trondheim for å bli Trond Henriksens assistent ut sesongen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Sønnen til Rosenborg-legende blir RBK-assistent ut året

– Jeg er annerledes enn pappa, sier Geir Hansen til TV 2.

NRK Trøndelag opplyste tirsdag kveld at Geir Hansen var Rosenborgs nye assistent. Samme kveld fikk TV 2 bekreftet de samme opplysningene.

Onsdag bekrefter Rosenborg at Hansen er ansatt ut 2020-sesongen som assistent i Trond Henriksens trenerteam.

– Jeg har lang erfaring fra treningsfeltet og på kampanalyse. Det er det som er bestillingen til Trond, sier Geir Hansen til TV 2.

Rosenborgs sportslige leder Mikael Dorsin er fornøyd med at trenerteamet blir styrket etter at Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland dro hjem til Haugesund.

– Vi har hatt behov for å få inn støtte i trenerteamet og er veldig fornøyd med å få inn Geir. Han kjenner klubben godt og klubben kjenner Geir. Han en dyktig fagmann som kan 4-3-3. Dette er en rollen som han har hatt både på landslag og i Aalesund tidligere. Geir har allerede hjulpet oss med videoanalyser den siste tiden og går nå inn i en formell rolle som assistent, sier sportslig leder Mikael Dorsin til RBKs hjemmeside.

Sønn av RBK-legende

Geir Hansen er sønn av Bjørn Hansen som sammen med Nils Arne Eggen trente Rosenborg under deres gullalder på 90-tallet. Han var delaktig i at RBK vant syv serietitler og tre cupgull. Han var også assistenten til Egil Olsen i to år, blant annet under VM i 1998.

– Jeg tenker ikke noe særlig på det. Jeg er annerledes enn pappa. Jeg er meg selv, sier Geir Hansen til TV 2.

Til Rosenborgs hjemmeside utdyper han mer om hvorfor han valgte å takke ja til jobben.

– For meg er dette spennende. Jeg har 20 år bak meg i Ålesund by og har jobbet mange av årene i Aalesund, men det er trondhjemmer jeg er. Jeg er født og oppvokst som en rosenborger, så det er helt klart jeg ser frem til å jobbe for klubben, sier Hansen til RBK.no.

Hansen kommer fra jobben som aktivitetsutvikler i Sunnmøre fotballkrets. Han skal også ha fått tilbud om jobben som trener for RBK 2 tidligere i år.

– Har du gjort deg noen tanker om å bli med også i 2021?

– Jeg ser fem måneder frem i tid nå og har ikke tenkt på 2021, svarer Hansen til TV 2.

– Hvordan er forholdet ditt til Åge Hareide?

– Åge er en fin fyr han.

Geir Hansen har tidligere trent G18-landslaget, Aalesund og Hødd. Han har også vært assistent på kvinnelandslaget.

TV 2 kunne i forrige uke erfare at Åge Hareide hadde takket nei til jobben som Rosenborgs hovedtrener. Rosenborg gikk senere ut og bekreftet dette, hvor de samtidig gjorde det klart at Trond Henriksen ville ha ansvaret for laget ut sesongen.