ARBEIDSLEDIG: Åge Hareide er arbeidsledig etter at kontrakten hans med Danmarks landslag gikk ut.
ARBEIDSLEDIG: Åge Hareide er arbeidsledig etter at kontrakten hans med Danmarks landslag gikk ut.

RBK bekrefter: Hareide har takket nei til trenerjobb – Henriksen fortsetter ut 2020

66-åringen har takket nei til den ledige RBK-jobben på grunn av helsen. Trond Henriksen leder laget ut sesongen.

TV 2 erfarte tidligere tirsdag at Åge Hareide har takket nei til den ledige trenerjobben hos Rosenborg.

Rosenborg bekreftet senere tirsdag at dette stemmer.

– Åge Hareide var enig med Rosenborg om å ta over jobben som hovedtrener fra 1. august 2020, men har nå snudd på grunn av helsa, skriver klubben på sine hjemmesider.

Mikael Dorsin og Rosenborg er fremdeles på trenerjakt.
Mikael Dorsin og Rosenborg er fremdeles på trenerjakt. Foto: Kristoffer Bergersen.

– Rosenborg var muntlig enige med Åge Hareide om å bli klubbens nye hovedtrener, men Hareide har nå ombestemt seg på grunn av helsemessige årsaker. RBK ble enige med Åge Hareide allerede etter Bodø/Glimt-kampen 25. juni, står det videre i pressemeldingen.

Dorsin til TV 2: – Vi ble overrasket

Hareide hadde ifølge klubbens pressemelding avtalt et møte med RBK i Trondheim onsdag for å sluttføre forhandlingene om å overta trenerjobben fra 1. august.

– Som det står i pressemeldingen hadde vi en muntlig avtale etter Glimt-kampen. På grunn av helsemessige årsaker, ble det klart at det ikke gikk likevel. Det må man respektere. Sånn er fotballen. Vi kjører på videre, sier sportslig leder Mikael Dorsin til TV 2.

RBK informerer samtidig om at Trond Henriksen fortsetter ut 2020-sesongen.

– Vi har en bra trener som er i klubben, som Trond, og vi kjører i utgangspunktet med han ut sesongen nå, understreker Dorsin.

– Hva var det som endret seg for Hareides del fra Glimt-kampen og til nå?

– Planen var at han skulle ta over 1. august, men jeg kan ikke gå inn på detaljer. Det var helsemessige årsaker.

– Ble dere overrasket over at han snudde?

– Vi ble overrasket. Eller overrasket… vi skulle gjøre klart alt i morgen, det var vår intensjon. Men sånn er det, man kan ikke styre alt. Saker og ting skjer i fotballen, vi må gjøre det beste ut av det. Trond har gjort en fantastisk jobb hittil, og det kommer han til å fortsette med, understreker Dorsin.

Han sier klubben nå må bruke tid på å finne den riktige treneren.

– Vi stresser ikke, sier Dorsin.

– Har dere flere navn på blokka, eller var Åge det eneste?

– Man jobber kontinuerlig med ulike ting, og vi har ulike planer. Vi vil ha den vi vil ha, og da er det viktig å bruke den tiden vi trenger. Det handler om tilgjengelighet. Åge er en sterk og bra leder som har passet bra inn, og egentlig passet det bra, men vi kan ikke styre alt. Når det bli sånn, fortsetter vi med Trond. Det er ikke noe problem. Vi er en åpen klubb, derfor velger vi å gå ut med denne pressemeldingen. Da slipper vi de samme spørsmålene om og om igjen.

– Vi har alltid en plan. Vi behøver en sterk leder som spiller artig angrepsfotball, understreker den sportslige lederen.

Ordknapp Koteng

RBK har vært på trenerjakt siden 26. juni etter at Eirik Horneland og RBK ble enige om å avslutte samarbeidet.

– Vi kommenterer ikke navn. Vi jobber kontinuerlig med å skaffe trener, skriver Rosenborgs styreleder Ivar Koteng i en SMS til TV 2.

66 år gamle Åge Hareide på sin side fikk vite 12. juni 2019 at kontrakten hans med Danmark ikke ville bli forlenget. Etter planen skulle han avslutte med fotball-EM i 2020, men koronaviruset sørget for at det ble utsatt.

Dermed ble det ingen mesterskap på Hareide, ettersom kontrakten hans gikk ut i år. 66-åringen ble tidlig dratt opp av hatten som Hornelands etterfølger.

Adresseavisens kommentator Birger Løfaldli skrev at Åge Hareide var den opplagte kandidaten til å få skikk på Rosenborg igjen. Men VG meldte at Hareide ikke kunne trene et lag før til høsten, grunnet et nyoperert kne.

Flere nevnte kandidater

Flere trenere har blitt nevnt den siste måneden. Dagsavisen erfarte 1. juli at Trond Sollied og Roar Strand ble klubbens nye trenerduo.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var klar på at Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen burde være høyt på RBK-styrets liste.

– Hans Bodø/Glimt spiller akkurat den fotballen Rosenborg-supporterne elsker, og Bodø/Glimt lignet i går kveld (25.06.2020 journ. anm.) langt mer på gode gamle RBK enn det RBK gjorde. Bodø/Glimt har gjort det såpass godt det siste året at de har solgt spillere for titalls millioner, og nå er økonomien så god at de på ingen måte må la Knutsen reise til Lerkendal, sier Mathisen.