To nye Sørloth-mål – men en annen nordmann kan juble for ligatittelen

Alexander Sørloth fortsetter å bøtte inn mål i Tyrkia. Men Fredrik Gulbrandsen kan juble for ligatittelen etter en skikkelig Trabzonspor-kollaps.

IKKE NOK: Alexander Sørloth kan bli toppscorer i tyrkisk fotball, men drømmen om ligatittelen brast søndag kveld. Foto: Javier Soriano

1-0-målet etter 12 minutter var en perle. Sørloth rundet keeper og chippet ballen lekkert over to Konyaspor-spillere.

Så utlignet gjestene, før Sørloth satte inn 2-1 fra straffemerket etter 56 minutter. Straffen var knallhard og godt plassert. Filip Novak økte til 3-1 like etter.

Levan Shengelia reduserte til 2-3 ti minutter før full tid, før Nejc Skubic utlignet til 3-3 på straffe like før slutt. På overtid var den elleville snuoperasjonen et faktum da Thuram stanget inn gjestenes fjerde mål.

LIGAVINNER: Fredrik Gulbrandsen var med å vinne serien i Tyrkia. Foto: Alberto Pizzoli

Det ble også sluttresultatet.

Fredrik Gulbrandsens Basaksehir slo Kayserispor 1-0 og sikret ligatittelen med én runde igjen.

Den tidligere LSK- og Molde-angriperen kom inn etter 54 minutter og fikk ta del i jubelscenene.

Dette er Istanbul-klubbens første ligatittel i historien.

Sørloth og co. ligger på 2. plass med 63 poeng når én kamp gjenstår. Sivasspor er nummer tre med 60 poeng, men har vesentlig dårligere målforskjell enn Trabzonspor.

Nordmannen er nå toppscorer i ligaen med 23 mål på 33 kamper. Tidligere Newcastle-spiss Papiss Cisse har scoret 22 mål for sitt Alanyaspor

I alle turneringer sett under ett har Sørloth scoret 31 mål og hatt ti målgivende denne sesongen. Crystal Palace, som eier spissen, har til sammenligning bare scoret 30 mål på 36 Premier League-kamper.