Strømsgodset omfavnet egne supportere etter seieren over Mjøndalen. Det får NFF til å reagere.
Strømsgodset omfavnet egne supportere etter seieren over Mjøndalen. Det får NFF til å reagere. Foto: Geir Olsen

NFF krever forklaring av Godset etter smittevernbrudd

Norges Fotballforbund reagerer på at flere Strømsgodset-spillere omfavnet egne supportere etter seieren over Mjøndalen i onsdagens eliteseriederby.

Videoen, der flere av drammensklubbens spillere møter ekstatiske supportere ved banen etter kampslutt, ble lagt ut i sosiale medier av rettighetshaver Eurosport torsdag.

Etter å ha blitt gjort oppmerksom på episoden fredag formiddag, bekrefter Norges Fotballforbunds konkurransedirektør Nils Fisketjønn at den vil bli tatt tak i.

– Vi vil anmode klubben om en forklaring. Deretter vil PN (Påtalenemda red.anm.) vurdere eventuelle skritt videre, skriver han i en SMS til NTB.

Godset avventer

Det blir dermed opp til Påtalenemnda om saken skal forfølges videre, og om klubben kan risikere å bli straffet.

Strømsgodsets daglige leder Dag Lindseth Andersen avventer henvendelsen fra Norges Fotballforbund.

– Vi har ikke fått noen anmodning fra NFF ennå, men hvis det kommer, så skal vi naturligvis svare på den som vi alltid har gjort, sier han til NTB.

– Jeg regner med vi får noen dager til å skrive en redegjørelse på dette, så tar vi det naturligvis opp med de involverte partene for å høre hva som egentlig skjedde. Jeg har ikke rukket å se videoen selv, tilføyer han.

Lindseth er samtidig tydelig på at klubben er opptatt av å følge reglene som gjelder.

– Vi skal håndtere det på en ordentlig måte. Vi ønsker jo ikke som at vi skal fremstå at vi bryter regler, men dette skjedde i vill jubelrus etter å ha vunnet et lokalderby, sier han.

Tribunesjef i Godsetunionen, Truls W. Schøne, sier følgende til NTB om onsdagens episode:

– Det var en spontan feiring. Det er følelser som er inne i bildet her, og det var nok ikke mange som klarte å kontrollere følelsene akkurat der og da. Nå i etterkant er det ikke helt heldig med tanke på den situasjonen vi er i. Det ble vel glemt der, og det er veldig dumt.

Strenge regler

Norges Fotballforbund har nedfelt en streng smittevernprotokoll som skal ligge til grunn for gjennomføring av samtlige kamper i toppfotballen. Etterlevelse av denne var en forutsetning for at det fra helsemyndighetenes side ble gitt grønt lys for oppstart av kampaktivitet.

I henhold til protokollen er det blant annet kun tillatt å slippe inn 200 tilskuere i kampene i Eliteserien.

Strømsgodset vant onsdagens lokaloppgjør på eget gress 2–1. Målscorerne Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen er blant spillerne som feiret de tre poengene med fansen etter kampslutt.

Godset er nummer åtte i Eliteserien etter like mange serierunder. Mjøndalen ligger to plasser lenger ned på tabellen.