TABBE: Rabbi Matondo tenkte ikke langt da han valgte å trene i Dortmund-drakt.

Supporterne i harnisk da stortalentet la ut bilde med erkerivalens drakt

Schalke 04-supportere likte dårlig at Rabbi Matondo valgte å trene i Dortmund-drakt.

Kun 32 kilometer skiller stadionene til Schalke 04 og Borussia Dortmund. Revierderby kalles oppgjøret hvor lagene møtes.

Derfor var det ingen stor overraskelse at Schalkes supportere gikk i harnisk da stortalentet Rabbi Matondo (19) la ut et bilde av at han trente i Dortmund-drakt.

19-åringen var tidligere en del av Manchester Citys akademi, og spilte der sammen med Jadon Sancho. Det var nettopp Sancho sin drakt Matondo hadde på seg under treningsøkten.

Den talentfulle waliseren valgte senere å slette bildet, men da var det for sent. Bildet hadde allerede startet å spre seg i sosiale medier.

– Jeg føler meg syk, hva faen, skriver en supporter på Twitter.

Andre supportere brukte ord som skandale, kan ikke tilgis og flaut. Også sportsdirektør i Schalke 04, Jochen Schneider har valgt å uttale seg om hendelsen.

– Jeg har gjort det klart overfor Rabbi hva vi tenker om hendelsen. Han er bare 19 år, men han burde aldri ha gjort det, sier Schneider.

Nå legger waliseren seg flat.

–Jeg er veldig lei meg og skuffet over meg selv for å ha skuffet alle i Schalke. Jeg vil beklage til alle i klubben og spesielt fansen. Det var absolutt ikke min intensjon å såre eller opprøre noen.

– Jeg gikk med trøyen på en privat treningsøkt, fordi den var min nære venn Jadon Sanchos trøye og ikke fordi det hadde noe med Dortmund å gjøre. Jeg tenkte ikke over konsekvensene og hvor opprørende dette kunne være for folk. Jeg vil beklage på det sterkeste til alle jeg har opprørt, sier Matondo.