BEST I NORDEN: Viktor Hovland er Nordens beste golfspiller.
BEST I NORDEN: Viktor Hovland er Nordens beste golfspiller. Foto: Jared C. Tilton

Hovland om OL: – Jeg har det i bakhodet

Viktor Hovland er Nordens beste golfspiller etter strålende spill den siste tiden. Selv med nye vinnersjanser rett rundt hjørnet drømmer han om Tokyo-OL i 2021.

Gutten fra Ekeberg kjemper i toppen uke etter uke og er rangert som verdens 33. beste spiller etter å nok en gang være i nærheten av å vinne en PGA-turnering. Likevel klarer ikke det norske golfesset å unngå å drømme om spill i OL.

– Ærlig talt, så har jeg det i bakhodet, men i profesjonell golf spiller du turneringer hver uke og jeg prøver å ikke tenke for langt fram i tid, sier Hovland i et intervju med olympic.org.

Golfen gjorde sin retur til de olympiske lekene i 2016 etter over 100 år utenfor OL-programmet. OL-medaljene som ble utdelt i Rio i 2016 kommer til å gjøre golfturneringen i OL i Tokyo i 2021 ekstra spesielt, mener Hovland.

– Jeg tror at ved å se hvor mye stolthet Justin Rose, Henrik Stenson og Matt Kuchar fikk fra å vinne OL-medalje i Rio, har det fått andre spillere til å tenke, «Wow, okay». Jeg tror det har åpnet øynene deres om at å vinne en OL-medalje er ganske flotte greier.

Kirsebær med de store

Men før han kan realisere drømmen om å spille i OL og kanskje også representere Europa i Ryder Cup, som i likhet med Tokyo-OL ble utsatt til 2021 grunnet koronapandemien, har Hovland sjansen til å nok en gang vinne en PGA-turnering.

Gutten fra Ekeberg har klart cuten i fem strake turneringer etter koronapausen og kronet storspillet med en knallsterk 3.-plass i PGA-turneringen i Ohio søndag. Neste turnering starter allerede på torsdag, på samme bane Hovland akkurat kjempet om seieren på.

Det gjør at Oslo-gutten nevnes i samme åndedrag som golfens største legende Tiger Woods, når de i sjiktet rett bak de største favorittene til å vinne turneringen utpekes.

Tiger, som spiller sin første PGA-turnering siden februar, er bare en av de store kanonene som er med i PGA-turneringen som starter torsdag. Blant annet Dustin Johnson og verdensener Rory McIlroy er også med etter å ha stått over turneringen der Hovland ble nummer tre.

(©NTB)