Hemmelighold rundt positive koronatilfeller i NHL

I motsetning til andre idretter får ikke NHL-klubbene selv gå ut med eventuelle positive tilfeller fra koronavirustestingen før oppstarten 1. august.

NHL holder det hemmelig om spillere som Mats Zuccarello tester positivt for covid-19. Foto: Larry Macdougal
NHL holder det hemmelig om spillere som Mats Zuccarello tester positivt for covid-19. Foto: Larry Macdougal

Mats Zuccarello og hans kolleger skal testes grundig før man starter opp igjen med NHL-sluttspillet i Toronto og Edmonton i begynnelsen av august.

NHL-klubbene er kjent for å være temmelig vage om detaljer når spillere er blitt skadd. Som regel får man vite om at skaden handler om øvre eller nedre del av kroppen.

Det samme gjelder når det dreier seg om koronaviruset i ukene fram til spillerne er tilbake på isen. Dette har spillerne via sin spillerforening NHLPA og NHL-ledelsen blitt enige om.

– Vi har snakket med NHLPA og føler fortsatt at en spillers helse og privatliv er viktig i denne prosessen, sier NHLs visedirektør Bill Daly til nyhetsbyrået Reuters.

Daly erkjenner likevel at man tross er nødt til å ha en viss åpenhet i denne spesielle situasjonen koronaviruset har skapt.

Derfor vil NHL kun gi opplysninger om det totale smitteantallet fram til de første kampene.

– Mediene og offentligheten skal få vite hvordan situasjonen er, men vi går ikke ut med hvilke klubber eller spillere det eventuelt gjelder. Legenes taushetsplikt er viktig og den vil vi beskytte, sier Daly.

De 24 beste av de 31 NHL-lagene skal gjøre opp om Stanley Cup-trofeet fra 1. august. Det er derimot ikke alle spillerne som er klare for å vendte tilbake.

Calgary Flames-spilleren Travis Harmonic gikk fredag ut og sa at vil ikke være med. Datteren sliter med pusteproblemer og er i risikogruppen for koronaviruset og han prioriterer hennes helse. Etterpå har også Edmontons Mike Green og Vancouvers Sven Baertschi takket nei til spill.

Mats Zuccarellos Minnesota Wild møter Vancouver Canucks i første kamp i best av fem kamper søndag 2. august. De kampene skal spilles i Edmonton. Avdeling Øst spiller i Toronto.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2