BREV: Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, sendte mandag ut et åpent brev til breddefotballen.
BREV: Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, sendte mandag ut et åpent brev til breddefotballen. Foto: Terje Pedersen

NFF har fått varsler om brudd på koronatiltakene i breddefotballen

Nå har Norges Fotballforbund sendt ut et åpent brev der de ber klubbene følge reglene. – Jeg tror alle vet om noen som gir litt faen, sier Ørn-Horten-trener Kjell Andre Thu.

Mandag sendte Norges Fotballforbund ut et åpent brev der de ber klubbene følge koronatiltakene fra myndighetene.

Dette etter at det har florert rykter og varsler om at breddeklubber vil bryte koronatiltakene i sommer.

Pål Bjerketvedt, generalsekretær i NFF, sier dette til TV 2:

– For det første, det er veldig lett å forstå frustrasjonen om at de ikke får komme i gang med i hvert fall trening. Det er stort engasjement og når det ble et endelig nei, så har reaksjonene vært veldig sterke, sier Bjerketvedt.

Han legger til at han vet at flere klubber har snakket om å bryte koronatiltakene, men at han ikke har oversikt over hvilke klubber det gjelder. Han er redd slike brudd vil være mot sin hensikt.

I brevet står det:

– Vi frykter at en slik demonstrasjon vil kunne skape unødvendig splittelser mellom ulike lag internt i ligaene, samt mellom NFF sentralt og klubbene. NFF vil i utgangspunktet ikke ha mulighet til å kontrollere og følge opp brudd på et regelverk som ikke er tilknyttet fotballens eget regelverk.

På spørsmål om hvorfor brevet ble sendt ut nå, svarer Bjerketvedt:

– Dette er et "føre var-brev", men det dreier seg ikke først og fremst om ryktene om en aksjon.

– At det er noen brudd, det forstår vi at det er

Leder i divisjonsforeningen i NFF, Kari Lindvik, sier at hun har vært i samtaler med flere klubber angående brudd på koronareglene.

– I dag har jeg snakket med 5-6 klubber, mest fra Østlandet og hovedsaklig i Oslo, bekrefter hun overfor TV 2 mandag, men vil ikke kommentere hvilke klubber det gjelder.

– Jeg velger å tro at det er rykter som oppstår og at klubbene følger tiltakene. At det er noen brudd, det forstår vi at det er, for rykter oppstår ikke av ingenting, sier Lindvik.

– Alle vet om noen som gir litt faen

Ørn-Horten-trener Kjell Andre Thu sier til TV 2 at koronasituasjonen er utfordrende for breddefotballen.

– Vi bryter ikke enmetersregelen bevisst, men det er ikke noen hemmelighet at vi prøver å strekke strikken litt, sier treneren.

Han poengterer at klubben prøver å få til så vanlig trening som mulig innenfor retningslinjene.

TRENER: Kjell Andre Thu er trener for 3. divisjonslaget Ørn-Horten.
TRENER: Kjell Andre Thu er trener for 3. divisjonslaget Ørn-Horten. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

– Jeg tror på en måte alle vet om noen som gir litt faen. Vi ønsker å være lojale mot regelverket. Samtidig, i løpet av én og en halv time er ikke alle spillerne mer enn én meter fra hverandre. Vi bommer vi også, men det er ikke noe vi bevisst går inn for å gjøre.

TV 2 har vært i kontakt med en rekke klubber på Østlandet og får bekreftet fra flere hold at det skjer regelbrudd.

Vil snakke med regjeringen

Bjerketvedt håper klubbene oppfører seg og sier fotballforbundet vil ta opp kontakten med regjeringen. Kulturdepartementet sier at de ikke vil diskutere gjenåpning av breddeofotball før 10. august.

Det er altfor sent, mener Bjerketvedt.

– Vi håper og tror at vi skal komme i dialog med myndighetene nå. Vi håper at vi klarer å overbevise dem at det er fullt forsvarlig å åpne for også for breddenivåene. Det er på grensen til urettferdig når samfunnet åpner mer og mer og breddefotballen holdes igjen, sier generalsekretæren.