Sandviken tok første stikk i gullkampen

Bergenserne har fått en knallstart på sesongen. – Vi går for full pott denne sesongen, sier Sandvikens Lisa Naalsund.

Se sammendrag fra kampen i Sportsnyhetene øverst på siden.

Tidligere Lyn-spiller Vilde Hasund bidro sterkt da Sandviken slo Vålerenga 3-2 i Toppserien. Alle Oslo-lagene i aksjon lørdag tapte i serieåpningen.

Vålerenga ble i TV 2s tabelltips vurdert som gullfavoritt før sesongen. Sandviken er tippet på andreplass. At Lillestrøm åpnet med uavgjort mot Rosenborg fredag gjør at Sandviken med lørdagens 3-2-seier har fått en knallstart på sesongen.

– Det er utrolig viktig. Jeg tror det kan være avgjørende. Noen har tippet oss på gull også, så vi går for full pott denne sesongen, sier Lisa Naalsund til TV 2.

To lag med ambisjoner om medalje møttes nord i Bergen i kampen mellom Sandviken og Vålerenga, men det var bergenslaget med Kennya Cordner og Vilde Hasund i hovedrollene som herjet fra start.

Lagvenninnene samarbeidet både på 1-0 og 2-0 i en 1. omgang der Sandviken var klart best. På pasning fra Cordner dro Hasund seg flott forbi Vålerengas stjernespiller Sherida Spitse med en lekker tunnel før hun satte inn 1-0 etter et drøyt kvarter.

Etter 42 minutter var rollene snudd da Hasund la et innlegg til Cordner som headet inn 2-0 like før pause.

Etter 60 minutter kom reduseringen for Vålerenga da Sherida Spitse satte inn et frispark. Oslo-laget hevet seg etter pause, men istedenfor å utligne kunne Sandviken legge på til 3-1 da Lisa Naalsund scoret på straffe etter 78 minutter.

Spitse var frampå igjen og reduserte igjen etter 86 minutter, men Sandviken klarte å holde unna mot slutten og vant 3-2.

Vålerenga, som vant sølv i 2019, klarte dermed ikke å dra nytte av at fjorårsvinneren Lillestrøm rotet vekk seieren da en keepertabbe sørget for 1-1 mot Rosenborg da Toppserien åpnet sesongen fredag.