LAGKAMERAT: Jude Bellingham blir lagkamerat med Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund.
LAGKAMERAT: Jude Bellingham blir lagkamerat med Erling Braut Haaland i Borussia Dortmund. Foto: Borussia Dortmund

Stortalentet besøkte Manchester United – nå har han valgt klubb

Jude Bellingham (17) gjør som Erling Braut Haaland (19) og velger Dortmund foran Manchester United.

Dortmund bekrefter at de har kjøpt Jude Bellingham fra Birmingham.

Erling Braut Haalands klubb skriver på sine hjemmesider at stortalentet vil gå rett inn i førstelagets tropp.

– Jude valgte oss ettersom han var fornøyd med den sportslige planen vi la frem for ham, sier sportslig leder i Dortmund, Michael Zorc.

Det skal være foran nesen på Manchester United, som hadde spilleren og hans foreldre på besøk på klubbens treningsanlegg i mars tidligere i år.

– Jeg er veldig spent på å komme i gang. Dortmund er en av de største klubbene i Europa, og jeg har sett hvordan de satser på unge spillere. Det gjorde avgjørelsen veldig enkel for meg. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier Bellingham.

Den 17 år gamle midtbanespilleren har vært fast på Birmingham i Championship denne sesongen.

– Jeg tror det er mange spekulasjoner. Alle talentfulle spillere fra 15 til 25 år linkes til oss. Jeg kan ikke kommentere hver enkelt spiller som er koblet til oss. Jeg kan virkelig ikke kommentere, uttalte Solskjær på pressekonferansen dagen etter at Bild meldte overgangen var klar.

Se den hysteriske presentasjonsvideoen til Dortmund under:

Ifølge Manchester Evening News falt valget på Dortmund fremfor Manchester United fordi Bellingham tror han kan få regelmessig spilletid i Bundesliga. Bellingham var også på besøk på treningsanlegget til Dortmund, i tillegg til Bayern München og Chelsea, melder Bild.

I Dortmund blir Bellingham lagkamerat med blant andre Erling Braut Haaland, som også vraket Manchester United til fordel for Dortmund da han forlot RB Salzburg i januar.

Bellingham vil bære draktnummer 22. Det har tidligere vært på ryggen til Christian Pulisic, Sven Bender, Kevin-Prince Boateng og Patrick Owomoyela.