MÅLMASKIN: Amahl Pellegrino har virkelig fått ut potensialet sitt i KBK. 30-åringen har herjet etter overgangen fra Strømsgodset.
MÅLMASKIN: Amahl Pellegrino har virkelig fått ut potensialet sitt i KBK. 30-åringen har herjet etter overgangen fra Strømsgodset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Pellegrino brukte skadeavbrekk til å lokke spiller til KBK: – Kanskje jeg blir agent

Amahl Pellegrino hamrer inn mål for KBK, mens han på fritiden sørger for at klubben får forsterket seg.

To timer før Kristiansund presenterte deres nye signering på overgangvinduets siste dag la Amahl Pellegrino ut en tweet hvor han tok på seg æren av å ha sikret klubben signeringen.

Mange ble overrasket da KBK presenterte Amidou Diop som klubbens nyeste signering.

28-åringen er ikke spilleklar før arbeidstillatelse blir innvilget.

Senegaleseren forlot Kristiansund etter forrige sesong da han signerte for tyrkiske Adanaspor.

– Jeg har vært delaktig i signeringen, det stemmer. «Mido» er en god kompis, jeg har prøvd å holde ham varm siden han dro. Vi henter hjem en spiller som var blant de meste midtbanespillerne i Eliteserien i fjor.

– Jeg har ikke spilt så mye fotball i det siste, så noe måtte jeg bruke tiden på. Kanskje jeg blir agent etter karrièren, sier målmaskinen med et smil.

Kristiansund opplyste om at avtalen aldri hadde vært mulig uten hjelp fra sponsorer.

– Gode nordmøringer med hjerte for klubben har finansiert denne fantastiske signeringen, sa daglig leder Kjetil Thorsen til KBKs hjemmeside.

Kommer fra samme akademi som PSG-stjerne

Amidou Diop kommer fra det velkjente akademiet Diambars som har fostret opp spillere som Idrissa Gueye (PSG), Pape Souaré (tidligere Crystal Palace), Kara Mbodji (Tidligere Tromsø og Anderlecht), Badou Ndiaye (tidligere Bodø/Glimt og Stoke).

I 2014 ble han hentet til Molde, men slet med å slå skikkelig gjennom. Etter utlån til Mjøndalen og Kristiansund, valgte sistnevnte å signere ham permanent.

Forrige sesong var Diop en av Eliteseriens beste spillere og valgte å signere for Adanaspor da kontrakten hans med KBK gikk ut.

Pellegrino forsikrer om at han ikke har vært involvert i papirarbeidet.

– Jeg har ikke vært delaktig i noe papirarbeid, humrer han.

– Er det takket være deg at han returnerer?

– Diop har et godt forhold til byen og gutta i garderoben. Jeg skal ikke ta på meg all æren, det er ikke jeg som har tatt frem pengene. All ære til investorene som hjalp til å hente en klassespiller, sier Pellegrino til TV 2.