Henriksen skuffet over nok et poengtap på Lerkendal

Trond Henriksen var på vei mot nok en trepoenger, men så dukket en ekte Vålerenga-gutt opp.

Rosenborg – Vålerenga 1–1

Se målene i Sportsnyhetene øverst!

Trond Henriksen fikk en drømmestart som Rosenborgs midlertidige hovedtrener da RBK slo Brann på overtid forrige kamp.

Onsdag var det nok en storkamp, da Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga gjestet Lerkendal.

Det var store forventninger til om Torgeir Børven skulle starte kampen. 28-åringen fra Øystese erstattet Dino Islamovic etter 60 minutter. Islamovic har fortsatt til gode å score for RBK i Eliteserien etter overgangen fra Östersund.

Dag-Eilev Fagermo fikk rett i spådommen sin om at Børven ikke kom til å score på Vålerenga onsdag.

– Vi var enige om å gå ut og gå for nummer to. Jeg synes vi sovner inn litt.

– Er det skuffende?

– Ja, det er skuffende når man tar ledelsen på hjemmebane og ikke klarer å vinne der på tredje forsøk. Det skuffer meg, sier RBK-sjef Trond Henriksen til TV 2.

Dag-Eilev Fagermo var fornøyd med spillet VIF leverte, spesielt én ting gledet ham.

– Jeg er fornøyd med mye som skjer i dag. I andre omgang er vi veldig gode. Jeg begynner å se et Vålerenga-lag som ligner på det jeg ønsker.

Drømmemål!

Vålerenga holdt på å få en sjokkstart på Lerkendal, da bergenseren Bård Finne driblet seg forbi flere hvitkledde og plutselig befant seg alene foran André Hansen. Finne ble ubesluttsom i skuddøyeblikket, og Rosenborg slapp med skrekken.

Rosenborgs gullgutt Emil Konradsen Ceïde herjet til tider i Samuel Adegbenros skadefravær. Flere ganger kjørte han slalåm mellom Vålerenga-spillerne.

Etter 20 minutter havnet 18-åringen i fokus da han driblet seg innover. En Vålerenga-spiller fikk foten på ballen, som trillet videre til Marius Lundemo. I en av sine siste kamper for klubben fikk 26-åringen drømmetreff.

Midtbanespilleren som er klar for kypriotiske Apoel fra 1. august limte ballen i krysset fra 25 meter, et drømmemål fra Lundemo.

– Det er lenge siden jeg har hatt et slikt kremmerhus, sier Lundemo til TV 2.

– Er det skuffende at dere bare får et poeng?

– Ja, uten tvil. Vi går ut med mentaliteten om at vi skal vinne hver kamp, spesielt på Lerkendal. Det er så klart skuffende.

NÆRE PÅ: Pål André Helland var nære på da Torgeir Børven stusset ham gjennom.
NÆRE PÅ: Pål André Helland var nære på da Torgeir Børven stusset ham gjennom. Foto: Ole Martin Wold

Den andre omgangen var det Vålerenga som kjørte hjemmelaget. Rosenborg falt mer nedpå og slet med å holde initiativet oppe. Blåtrøyene fra hovedstaden skapte flere sjanser, men de slet med å få ballen i mål.

Vålerenga-gutt sørget for balanse

Til slutt lyktes det for Vålerenga. Ivan Näsberg som er født på Vålerenga, og har spilt i klubben siden han var fem år gammel var mannen som tok ansvar.

Etter et hjørnespark dukket ballen opp rett foran Vålerenga-gutten som tok ballen på volley fra fire meter. André Hansen klarte ikke å få opp armene, dermed var lagene like langt.

– Jeg må bare nyte det, kanskje jeg må se den i reprise noen ganger også, sier målscoreren smilende.

Fagermo var full av lovord om midtstopperen etter kampen.

– Vi har jobbet mye med Ivan. Han må spesialiseres. I fjor spilte han mye venstreback, jeg tror ikke han har nok potensiale der, men som midtstopper har han et stort potensiale. Fortsetter han slik blir han en av de bedre i Eliteserien, i dag synes jeg han er en av de bedre utpå der, sier Dag-Eilev Fagermo til Eurosport etter kampen.

Flere mål ble det ikke på Lerkendal.

Det gleder nok RBK-supporterne likevel at Filip Brattbakk fikk sin debut, sønn av klubblegende Harald Martin Brattbakk.