Ifølge Dagsavisen kan Trond Sollied bli ny RBK-trener. Foto: Patrick Gardin
Ifølge Dagsavisen kan Trond Sollied bli ny RBK-trener. Foto: Patrick Gardin

Motstridende meldinger om ny trenerduo

Ifølge Dagsavisen kan Trond Sollied og Roar Strand bli presentert som Rosenborgs nye trenerduo allerede onsdag.

Avisen hevdet tidlig onsdag å kjenne til RBK-ledelsen at har bestemt seg for hvem som skal etterfølge Eirik Horneland. Det nye trenerteamet kan angivelig komme til å bli presentert allerede onsdag, ifølge avisen.

TV 2 har vært i kontakt med kilder i Rosenborg onsdag.

– Vi kommenterer ikke dette, sier styreleder Ivar Koteng.

Roar Strand sier til TV 2 at ingen har kontaktet ham om en trenerjobb.

– Det er ikke noe i det, jeg har ikke hørt noe i hvert fall. Det er nok noen falske rykter her, ja, sier Strand.

– Har du snakket med Sollied?

– Nei, jeg har ikke snakket med Trond på et par år, tror jeg, svarer Strand og ler.

– Er det noe du kunne tenke deg om du hadde fått tilbudet?

– Nå har jeg ikke noen trenerutdannelse akkurat nå, men den kan jo komme så fort som man vil. Man skal aldri si aldri om noe sånt hadde kommet på bordet i fremtiden, men akkurat nå er det ikke det.

Sollied har vært lansert som en aktuell kandidat til trenerjobben på Lerkendal etter at RBK skilte lag med Horneland i forrige uke. Veteranen fra Mo i Rana har vært klar på at han ønsker seg jobben.

– Dersom Rosenborg henter meg nå, vil de få en bedre utgave av meg selv enn i 1998. Jeg kan være interessert i RBK-jobben, men det er ikke jeg som bestemmer. I fotballjobber blir du plukket ut. Vi får bare vente og se, sa Sollied til Adresseavisen nylig.

– En løsning supporterne vil elske

Med Sollied som trener vant RBK seriegull i 1998. I mesterligaen havnet laget på tredjeplass i gruppen samme år, med like mange poeng som puljevinner Juventus. Året før, i 1997, var han Nils Arne Eggens assistent på Lerkendal.

– Sollied har en sterk CV, og får han med seg Roar Strand, dersom dette stemmer, tror jeg dette er en løsning supporterne kommer til å elske. Sollied har vært nevnt hver gang RBK har jaktet ny trener, men det har ikke skjedd før, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen og legger til:

– Nå er det ikke sånn at det er så veldig mange aktuelle kandidater for RBK, av forskjellige grunner. Hareide har kanskje vært det heteste navnet, men han har kanskje større muligheter enn Rosenborg på sikt.

Sterk CV

Sollied har siden 1998 trent en lang rekke klubber. På merittlisten står blant annet Club Brugge, Olympiacos, Gent, Heerenveen, Al-Ahli, Lierse, Elazığspor og Lokeren. Jobben i Lokeren hadde han inntil i januar i fjor.

61-åringen har i en årrekke vært bosatt i Belgia.

Roar Strand er en av RBKs aller fremste klubblegender. Han vant 16 seriemesterskap med trønderklubben og var blant annet spiller under Trond Sollieds ledelsen i 1998.

Rosenborg fikk en etterlengtet seier i Eliteserien da Brann ble slått 2-1 i Bergen søndag. Onsdag er Vålerenga motstander på Lerkendal.