Urokråken fnyser av kritikken: – Jeg bryr meg ikke

Det har stormet rundt Brightons toppscorer den siste tiden.

Se Brighton-Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo tirsdag fra klokken 20.45.

Neal Maupay (23) har kanskje noe overraskende vært en av de heteste spillerne i Premier League etter koronapausen.

I de to første serierundene etter re-starten har franskmannen vært i sentrum av begivenhetene - på godt og vondt.

I kampen mot Arsenal for halvannen uke siden var han involvert da målvakt Bernd Leno ble stygt skadet, før han avgjorde kampen fem minutter på overtid.

Det endte med håndgemeng og ordkrig med Arsenals Mateo Guendouzi.

Lytter ikke til kritikerne

Kritikken mot den 23 år gamle spissen har senere haglet på sosiale medier – spesielt blant Arsenal-fansen –, men selv er han uaffisert.

– Jeg vier ingen oppmerksomhet til slike ting. Jeg bryr meg ikke i det hele tatt. Jeg vet hvordan jeg er som person og spiller, og det vet klubben også. Jeg trenger ikke å lytte til hva andre har å si om meg. Du kan ikke kontrollere alt, så jeg prøver bare å fokusere på fotball, sier han i et intervju med Premier League Productions.

– Du kan selvsagt ikke unngå å få med deg enkelte ting på sosiale medier. Jeg får sendt ting av venner. Men jeg bryr meg ikke om det. Jeg kan lese det, men går enkelt videre, for jeg føler ikke at jeg trenger å vite hva andre tenker om meg. Det vil ikke hjelpe meg verken på eller utenfor banen.

Borte mot Leicester kunne Maupay igjen blitt matchvinner, men den tidligere Brentford-spilleren bommet på straffe og kampen endte 0-0.

– Slik er fotball. Av og til vinner du og scorer mål. I den neste kampen taper du uten å score. Det var ikke den beste kampen fra noen av lagene, og jeg bommet på straffe, men totalt sett er det bra med fire poeng på de to første kampene etter returen.

Jakter tosifret – Manchester United neste hinder

For før seieren mot Arsenal hadde ikke Graham Potters mannskap vunnet en eneste seriekamp i 2020, og varsellampene var igjen begynt å blinke for alvor.

Nå har de kommet helskinnet gjennom to tøffe kamper, men fortsatt gjenstår blant andre Manchester United, Liverpool og Manchester City.

Først ut er Ole Gunnar Solskjærs menn tirsdag kveld. Høytflyvende United er selvsagt favoritter, men Maupay har planer om igjen være toneangivende – og å score sitt tiende ligamål for sesongen.

– Jeg satt ikke et bestemt mål før sesongen. Som spiss ønsker jeg å score i hver eneste kamp. Men å score tosifret i min første sesong i Premier League vil være veldig bra, må jeg innrømme.

– De siste to kampene har gitt oss mye selvtillit før de resterende syv kampene. Og jeg tror virkelig at vi kan holde oss i ligaen. Men det vil ikke bli lett.

Varsellampene blinker fortsatt, men med litt lavere frekvens. Før kampen mot Manchester United ligger Brighton på 15. plass, seks poeng over streken.