Oslo 20130618.
Solveig Gulbrandsen (t.v.) under kvinnelandslagets fotballtrening på Lillestrøm treningsbane tirsdag ettermiddag.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20130618. Solveig Gulbrandsen (t.v.) under kvinnelandslagets fotballtrening på Lillestrøm treningsbane tirsdag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen

Gulbrandsen «tilbake» på Ullevaal: – Jeg er snart 40, så vi er ikke favoritter!

Flere Toppserie-profiler varmer opp til seriestart med fotballtennisturnering på Ullevaal Stadion mandag. Der skal Solveig Gulbrandsen både kommentere og spille.

Se fotballtennisturneringen på Ullevaal fra 14:00 på Sumo og tv2.no

– Jeg elsker fotballtennis. Og jeg elsker å konkurrere. Så det blir en god kombinasjon. Jeg har ikke vært borti en ball på lenge, så sånn sett passer det meg bra med en øvelse uten altfor mye bevegelse, sier Gulbrandsen, som ble hanket inn i tolvte time til Kolbotns lag.

Lagene

 • Røa: Vilde Gullhaug Birkeli og Linn Huseby
 • Stabæk: Justine Kielland og Thea Loennecken
 • Vålerenga: Synne Jensen og Dejana Stefanovic
 • LSK: Andrea Willman og Heidi Ellingsen
 • Kolbotn: Solveig Gulbrandsen og Ingvild Isaksen
 • Lyn: Selma Hernes og Emilie Bølviken

Sammen med fotballpensjonistkollega Ingvild Isaksen skal de forsøke å hamle opp med den nye generasjonen som om bare noen dager sparker i gang sesongen.

Reglene for turneringen

 • To grupper à tre lag. De to beste går til semifinale. Vinneren av gruppe 1 møter toeren i gruppe 2 i semi 1, toeren i gruppe 1 møter vinneren av gruppe 2 i den andre semifinalen, så bronsefinale og finale
 • Seier gir to poeng. Målforskjell avgjør tabellplassering ved poenglikhet
 • Hver kamp spilles med første lag til seks poeng. Poeng på alle baller uansett hvem som server. Lagene må vinne med to poeng
 • Røa stiller med dommer

Fredag kveld er Toppserien i gang, men mandag ettermiddag møtes altså seks av lagene til en meget uformell generalprøve på Ullevaal Stadion.

I fotballtennis.

– Noen av de fremste på teknikk og show

Røa, LSK, Vålerenga, Lyn, Stabæk og nevnte Kolbotn skal ut i kamp.

Landslagsspiller Synne Jensen, som nylig gikk fra Røa til Vålerenga, er et av trekkplastrene.

Erik Olsson i arrangørklubben Røa er godt fornøyd med at lagene tar det såpass seriøst at de sender flere av sine bedre spillere.

– Startoppstillingene er gode, både variert på posisjon, på personlighet, og med spillere som byr på seg selv. Dette er noen av Toppseriens fremste på teknikk og show. Det er gøy at klubbene tar det seriøst, sier han.

– Hvem er favorittene?

TENNISESS?: Røas Vilde Gullhaug Birkeli er blant profilene som skal i aksjon på Sumo mandag.
TENNISESS?: Røas Vilde Gullhaug Birkeli er blant profilene som skal i aksjon på Sumo mandag. Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN

– Kolbotn setter jo litt press på seg selv, når det blir Isaksen og Gulbrandsen som stiller. De har jo litt ekstra å spille for. Men det er mange gode spillere som er gode på små flater her, sier han.

– Vi måtte finne nye måter å nå ut til folket på

Gulbrandsen og Isaksen ble hanket inn mandag morgen da Kolbotn også skal spille treningskamp samme dag.

Kampoppsettet

GRUPPE 1: Røa, Vålerenga og Lyn

GRUPPE 2: LSK, Kolbotn og Stabæk

KAMPOPPSETT:

 1. Røa – Vålerenga
 2. LSK - Kolbotn
 3. Vålerenga – Lyn
 4. Kolbotn – Stabæk
 5. Lyn – Røa
 6. Stabæk - LSK
 7. Semifinale 1: Vinner gruppe 1 vs toer gruppe 2.
 8. Semfinale 2: Vinner gruppe 2 vs toer gruppe 1
 9. Bronsefinale: Taper semifinale 1 vs taper semifinale 2
 10. Finale. Vinner semifinale 1 vs taper semifinale 2.

– Jeg vil ikke si at vi er favoritter! Jeg har spilt altfor lite fotball, Ingvild har en kneskade, og jeg er snart 40. Så favoritter er vi ikke, men vi kan kanskje overraske, sier hun.

– Er du i form til det her?

– Jeg tenker at dette faktisk kan være noe jeg er i form til. Men det jeg lurer på er om min gamle teknikk måler seg mot teknikken til den nye og tekniske generasjonen. Jeg er ikke i nærheten av repertoaret deres! Men så er ikke jeg så opptatt av at det er pent heller, så lenge det fungerer. Det blir en kamp mellom teknikk og taktikk, om vi skal kalle det det, sier Gulbrandsen.

Lagene blir delt inn i to grupper på tre lag, før det skal spilles semifinaler, bronsefinale og finale.

– Det er flere grunner til at vi velger å arrangere dette. Det ene er å skape sportslig oppmerksomhet rundt kvinnefotballen etter at koronaen satte alt på pause. Da måtte vi finne nye måter å nå ut til folket på. En fotballtennisturnering er vårt forslag til å skape engasjement. Vi fikk heller ikke det «kick-offet» vi hadde håpet på, så da er dette en god erstatning, sier Olsson.