Slik spilles semifinalene i FA-cupen

Det er duket for storoppgjør i FA-cupens semifinaler.

Trekningen ble gjort i pausen av den siste kvartfinalen mellom Newcastle og Manchester City, der City tok seg til semifinale med en 2-0-seier på St. James' Park etter scoringer fra Kevin De Bruyne og Raheem Sterling.

Se målene i Sportsnyhetene øverst i saken.

FA-cupens semifinaler:

Manchester United - Chelsea

Arsenal - Manchester City

Fjerde møte

Manchester United tok seg videre til FA-cupens semifinale da Ole Gunnar Solskjærs menn slo ut Norwich etter ekstraomganger lørdag. Der venter Chelsea som slo Leicester ut av verdnes eldste fotballturnering søndag.

De røde djevlenes møte med Chelsea blir det fjerde oppgjøret mellom klubbene denne sesongen. Solskjærs menn har slått de blå fra London 4-0 og 2-0 i ligakampene og slo også Lampards lag 2-1 på Stamford Bridge i ligacupen i høst.

I den andre semifinalen skal Arsenal, som slo ut Sheffield United og Sander Berge på overtid på Bramall Lane, bryne seg på Manchester City. Klubbenes møter i Premier League denne sesongen har begge endt med 3-0-seier til de lyseblå fra Manchester.

City til semifinale

I den siste kvartfinalen var det enveiskjøring omtrent fra start til slutt. Manchester City trillet ball i hatt med hjemmelaget og tok fortjent ledelsen da bursdagsbarnet Kevin De Bruyne scoret på straffespark etter 37 minutter.

Målet var også 29-åringens 100. klubbmål i karrieren. Newcastle var heldig som bare lå under med ett til pause.

I FØRINGEN: Kevin De Bruyne sendte City i ledelsen fra straffemerket.
I FØRINGEN: Kevin De Bruyne sendte City i ledelsen fra straffemerket. Foto: Shaun Botterill

Etter hvilen var Newcastle mer med, og hjemmelagets første sjanse var en gedigen en. Allan Saint-Maximin dro seg forbi på høyresiden midtveis i omgangen og leverte et glimrende til Dwight Gayle som hadde løpt seg fri i boksen. Fra fem meter blåste derimot spissen ballen over mål.

Den enorme bommen skulle straffe seg brutalt. Like etter rykket Raheem Sterling seg fri 25 meter fra mål og bøyde et elegant skudd ned i det lengste hjørnet bak Darlow til 0-2. Løpet var kjørt og City avanserte til semifinalen.

Semifinalene på spilles 18. og 19. juli på Wembley.