Innbytteren fikset Arsenal-avansement på overtid

Dani Ceballos ble den store helten da Arsenal tok seg videre til semifinale i FA-cupen.

Sheffield United-Arsenal 1-2

Arsenal tok seg videre til FA-cupens semifinale etter 2-1 borte mot Sheffield United søndag ettermiddag.

Nicolas Pépé ga Arsenal ledelsen på straffespark 25 minutter ut i oppgjøret. Like før full tid utlignet David McGoldrick. Det var Sheffield Uniteds første scoring på nesten fire måneder. Da alle ventet på ekstraomganger satte Dani Ceballos inn vinnermålet på overtid. London-klubben har nå vunnet to kamper på rad. Onsdag venter tabelljumbo Norwich i Premier League.

– Det viser karakter og hjelper på selvtilliten. Vi ga ikke opp, selv ikke da de utlignet, sier midtstopper Shkodran Mustafi.

– Av og til må man se på hva motstanderen gjør. Det var mange lange baller. Det var ikke enkelt å finne løsninger. Dette laget tror på måten vi spiller fotball på, selv når det ikke ser så bra ut som det burde. Vi tror på prosessen, fortsetter Mustafi.

Arsenal-manager Mikel Arteta strålte etter avansementet.

– Jeg er veldig fornøyd, for dette er et vanskelig sted å vinne. Vi er tilbake på Wembley. Jeg er veldig tilfreds med innstillingen og prestasjonen til gutta, sier Arteta.

Nå håper han på cupsuksess til tross for et tøft kampprogram.

– Det er en stor mulighet til å vinne en tittel og spille i Europa. Vi har spilt fire kamper siden oppstarten. Takk til Premier League for at vi spiller hver tredje dag, men vi kjører på igjen onsdag, sier han.

Ny skade

Sheffield United har slitt tungt etter at Fotball-Europa åpnet opp igjen. De sto uten scoring på de tre første kampene. Samtidig har det vanligvis så solide forsvarsverket til Chris Wilder slått sprekker de siste ukene. Skader, suspensjoner og ikke-fungerende mållinjeteknologi har gjort livet surt for Wilder.

Mot Arsenal var Dean Henderson og John Egan tilbake, men ti minutter før pause måtte John Lundstram kaste inn håndkledet med en skulderskade.

Han ble erstattet av Sander Berge. Nordmannen klarte aldri å sette sitt preg på den sjansefattige cupkampen.

Hjemmelaget burde utlignet til 1-1 ved Chris Basham etter en times spill. Forsvarsspilleren fikk heade fritt fra kloss hold, men styrte avslutningen til side for mål.

Sen utligning

McGoldrick trodde han hadde fikset ekstraomganger, men så dukket innbytter Ceballos opp. Midtbanespillerens avslutning fra skrått hold snek seg ned i Dean Hendersons nærmeste hjørne.

Wilder innrømmer at det smerter.

– Men dette lignet mer på Sheffield United slik jeg kjenner laget. Som profesjonelle liker vi ikke å tape, og nå er vi ute av turneringen. Vi er skuffet over å slippe inn det siste målet, sier han.

– Det er spillere som har det vondt for øyeblikket. Vi har hatt en flott rekke kamper og forventningene har skutt i været. Kanskje vi skulle tapt et par kamper i julen og lagt i bunnen, så kanskje folk ville klappet oss på skulderen. Men det er ikke måten jeg ønsker å gjøre det på, sier Wilder.

I tillegg til Arsenal er Manchester United klar for semifinale.