Maguire ble den store helten etter overtidsdrama

Manchester United gjorde åtte endringer på laget som slo Sheffield United onsdag, det kunne ha kostet dem avansement til semifinalen.

Norwich – Manchester United 1-2 (1–1)

Se målene fra kampen i Sportsnyhetene øverst!

Ole Gunnar Solskjær gjorde åtte endringer på Manchester United-laget som vant 3-0 mot Sheffield United på onsdag.

Tremålsscorer Anthony Martial, Marcus Rashford og Paul Pogba var blant spillerne som måtte starte på benken i kvartfinalen av FA-cupen. For Norwich startet norske Alexander Tettey med kapteinsbindet rundt armen.

Det ble ingen parademarsj for United som møtte tøff motstand i et hardtarbeidende Norwich. Men etter ekstraomganger kunne Solskjær og resten av spillerne slippe jubelen løs.

– Vi er strålende fornøyde med å ta oss videre til semifinalen, også er det gøy at Harry Maguire scorer det avgjørende målet, sier Ole Gunnar Solskjær til BBC etter kampen.

Rødtrøyene slet lenge med å bryte seg gjennom Norwich sitt forsvar, og skapte bortimot ingenting den første omgangen. Det gjorde heller ikke hjemmelaget, men var likevel nærmest da Lukas Rupps skudd ble blokkert av Harry Maguire.

Odion Ighalo som har forlenget lånet sitt med United var en av spillerne Solskjær valgte å gi muligheten fra start. Etter en anonym første omgang, trengte han bare seks minutter av den andre omgangen på å sende United i ledelsen.

Begge stopperne til Norwich gikk for samme ball og bommet. Dermed havnet ballen i beina til Ighalo som fikk en enkel jobb med å sende rødtrøyene i ledelsen.

– Det er flott å ha muligheten til å rullere. Martial var strålende på onsdag, men Ighalo gir meg muligheten til å rullere også på spissplass. Han spilte en rolle for begge målene, og er en flott person å ha i garderoben, sier Solskjær til BBC.

Stjerneskuddet sørget for balanse i regnskapet

Norwich nektet å gi opp på Carrow Road og skapte flere småsjanser, men i det 75. minutt skulle de lykkes. Todd Cantwell som tok starten av årets Premier League-sesong med storm, viste at han ikke har ligget på latsiden i koronapausen.

22-åringen førte ballen fremover mot Uniteds mål og fra 20-meter limte han ballen i korthjørnet.

EGENPRODUSERT: Både Todd Cantwell og Jamal Lewis er fra Norwich sin ungdomsavdeling.
EGENPRODUSERT: Både Todd Cantwell og Jamal Lewis er fra Norwich sin ungdomsavdeling. Foto: Catherine Ivill

Norwich fortsatte å presse og plutselig var Onel Hernandez på skuddhold, men tyskeren var ubesluttsom og en strålende takling fra Brandon Williams hindret Norwich i å ta en sen ledelse.

Odion Ighalo var nære å få nok en stor mulighet, men Timm Klose rev han ned, noe som sørget for at tyskeren ble sendt av banen da det gjenstod tre minutter av kampen.

United fikk en gyllen mulighet til å avgjøre kampen seks minutter på overtid. Men to strålende redninger fra Tim Krul hindret både Paul Pogba og Mason Greenwood i å bli den store helten.

Maguire ble den store helten

Utvisningen til Klose gjorde at Alexander Tettey måtte trekke ned og spille midtstopper i ekstraomgangene.

Harry Maguire fikk muligheten til å avgjøre kampen da det gjenstod ti minutter av ekstraomgangene. Midtstopperen knuste Norwich-spillerne i luften og fikk stanget ballen mot mål. Nok engang vartet Krul opp med en kjemperedning.

– Det var en vanskelig kamp og vi måtte jobbe hardt for å ta oss videre. Vi var ikke på vårt beste nivå, men det skjer av og til i cupkamper, sier Maguire til BBC.

Men den storvokste engelskmannen skulle få én mulighet til. Kun tre minutter før straffesparkkonkurransen havnet ballen i beina til Maguire som sklei den inn, like før Tettey fikk klarert.

Dermed kunne Solskjær slippe jubelen løs etter at semifinale-plassen var sikret i FA-cupen.

– Å vinne FA-cupen ville betydd alt. Jeg dro til United for å vinne trofeer, sier Maguire.