Magnus Carlsen kan glise for semifinaleplass i Chessable Masters.
Magnus Carlsen kan glise for semifinaleplass i Chessable Masters. Foto: Heiko Junge

Carlsen til semifinale – rivalen slaktes

Magnus Carlsen fikk en lett ferd til semifinalen i Chessable Masters. – Det ble enveiskjøring, sa 29-åringen.

Magnus Carlsen feide torsdag Fabiano Caruana av det virtuelle sjakkbrettet i den første kvartfinaledagen av TV 2 Sport 2-sendte Chessable Masters der førsteplassen gir 455 000 kroner i premiepenger.

Fabiano Caruana.
Fabiano Caruana. Foto: Koen Suyk

Det begynte bra for Carlsen lørdag også. Med svarte brikker mot mannen han slo i forrige VM-match i langsjakk, ble det remis i første hurtigsjakkparti.

I det andre partiet, med hvite brikker, ble det en rimelig enkel seier for bærumsgutten mot den 27 år gamle amerikaneren.

– Jeg tror dette er over. Det er noe av det verste jeg har sett fra Caruana noensinne, utbrøt sjakkekspert Jon Ludvig Hammer i TV 2s studio et stykke ut i partiet.

Etterpå fortsatte kritikken.

– Dette partiet var skandaløst. Det forrige var heller ikke bra. Magnus Carlsen cruiser til semifinale, konstaterte en kritisk Hammer.

Carlsen trengte da ett poeng på de to siste partiene for å gå videre til semifinale. Det sikret han seg med seier i det tredje partiet, selv om Caruana da hentet frem en god forberedelse.

– Magnus har ikke spilt spesielt i det hele tatt. Det har vært vanvittig dårlig av Caruana, er Hammers oppsummering av kvartfinalen.

I intervju med TV 2 etterpå var Magnus Carlsen enig med Hammer i hans vurderinger.

– I det siste partiet finner han jo ikke de sjansene han har. Han tapte ellers i stor grad uten kamp i de andre. Han var ikke på nivå i denne matchen i det hele tatt. Derfor ble det såpass enveiskjøing, sa Carlsen, som også sa seg fornøyd med egen innsats.

Jan Nepomnjasjtsjij gikk til semifinale etter seier over Vladislav Artemjev. De andre kvartfinalene fortsetter søndag.

Semifinalene innledes 30. juni og spilles over tre dager.

Finalepartiene går fra 3. til 5. juli.

Lørdag kom meldingen om at Carlsens neste VM-match i langsjakk utsettes til en gang i 2021.