– De truer de store lagene

Wolverhampton har fått en strålende start etter koronapausen.

Aston Villa-Wolves 0-1

Wolverhampton holdt nullen for tredje kamp på rad og har for alvor blandet seg inn i toppsjiktet i Premier League.

Mot Aston Villa var scoringen til Leander Dendoncker nok til å sikre tre poeng. Nok en gang kom Adama Traoré inn og satte fart på ulvene.

Hele 33 av Wolves' 45 scoringer denne sesongen er kommet etter pause. Dersom kampene hadde vart i 45 minutter, ville Wolves vært sist i Premier League med 27 poeng.

Nå ligger mannskapet til Nuno Espirito Santo på 5. plass, tre poeng bak Leicester på 3. plass.

TV 2s eksperter er imponerte.

– Råsterkt. Et kjempegodt fotballag som truer de store lagene i kampen om Champions League-plassene. Det ser ut til at de kan klare det om de fortsetter på denne måten. De er pottetette bakover og har spillere som kan avgjøre fremover, sier Simen Stamsø-Møller.

Leicesters formsvikt kombinert med gode prestasjoner fra Chelsea, Manchester United og Wolves gjør at kampen om 3. plassen er vidåpen. Tottenham kan også blande seg inn i kampen om Champions League-plasser.

Stamsø-Møller tror Wolves har gode muligheter til å ta seg til Champions League.

– Innen to uker får vi vite om 5. plassen gir Champions League. Akkurat nå er det ganske dødt løp mellom Manchester United og Wolves. De har ganske likt kampprogram igjen med overkommelig motstand. Wolves har kanskje hakket tøffere program. I siste runde møter de Chelsea borte, mens Manchester United møter Leicester. Det kan bli action, sier han.

Aston Villa skapte knapt målsjanser mot de disiplinerte ulvene. Wolves spilte ingen imponerende kamp, men det var mer enn godt nok til å ta tre poeng. Matchvinner Dendoncker fremhever lagets defensive grunnmur.

– Vi spilte en god kamp. Vi kontrollerte kampen bra. Vi har ikke gitt vekk mye i de tre siste kampene. Det er hele lagets fortjeneste, sier Dendoncker.

Etter seieren mot Bournemouth uttalte spydspiss Raul Jimenez at Wolves måtte tørre å drømme stort. Dendoncker fikk spørsmål om spissens uttalelse.

– Alle drømmer, men vi må være realistiske. Vi tar kamp for kamp, sier han diplomatisk.