JuJu Noda med pokaler etter sesongstarten i Danmark.
JuJu Noda med pokaler etter sesongstarten i Danmark. Foto: Noda Racing

Juju (14) er et råskinn bak rattet. Nå vil hun bli første kvinne i formel 1 på 40 år

Juju Noda gjør det allerede bedre enn Max Verstappen. Ambisjonene til den japanske 14-åringen er skyhøye

22 år gamle Max Verstappen kjører formel 1 for Red Bull. Han var 16 år da han vant et løp i formel-serien første gang.

Forrige helg vant Juju Noda, som nylig ble 14, et formel 4-løp i Danmark. Her viste hun også frem gode egenskaper i forbikjøringer.

– Jeg er ikke vant til å måtte kjøre forbi. I Japan starter jeg først, og så kjører jeg mitt eget løp helt til mål, sa hun etterpå til formulascout.com.

Den japanske jenten er allerede et godt kjent supertalent i racingkretser. Hun har tatt rekorder i ulike bilklasser de siste årene.

Målet til tenåringen er enkelt.

– Jeg vil bli en av de beste førerne i verden og nå mesterskap som formel 1, formel E, Le Mans, IndyCar eller Nascar. Og jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å lykkes, sier hun til thepitcrewonline.net.

Supertalent-statusen gir mye oppmerksomhet. Det prøver hun å takle.

– Det er nødvendig om du skal være konkurransedyktig og profesjonell. Kan du ikke håndtere det, betyr det at du ikke er god nok. For å være ærlig, noen ganger er det vanskelig å takle, men jeg gjør mitt beste, sier 14-åringen.

Flyttet til Danmark

Ingen kvinne har kjørt formel 1 siden italienske Lella Lombardi på midten av 1970-tallet. Den siste kvinnen som var nær å få en startplass, var Susie Wolff i 2015, men hun klarte det ikke.

Juju har god støtte fra sin far Hideki. Han kjørte blant annet formel 1 og IndyCar for 20 år siden.

De to har nå flyttet fra Japan til Danmark for å satse på racingkarrieren hennes. De bor ved Padborg Park, som ofte brukes i den danske formel 4-løpskalenderen.

I forrige helgs F4-konkurranse vant hun ett løp og ble disket i ett, men ble nummer fire sammenlagt og begynte sesongen med 37 poeng. Fem delkonkurranser gjenstår.