VIKAR: Trond Henriksen skal lede Rosenborg mot Brann på søndag.
VIKAR: Trond Henriksen skal lede Rosenborg mot Brann på søndag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Trond Henriksen leder RBK inntil videre

Trond Henriksen (56) leder laget mot Brann på søndag.

Det bekrefter styreleder Ivar Koteng på et pressetreff fredag.

I tillegg bidrar sportslig leder Mikael Dorsin.

– Trond Henriksen leder trening i dag og laget på søndag. Micke bidrar sterkere mot laget enn normalt for en sportssjef, sier Koteng.

Eirik Horneland var ferdig som Rosenborg-trener etter torsdagens 2-3-tap for Bodø/Glimt. Avskjeden kom natt til fredag – kun timer etter tapet.

– Trond Henriksen har gjort dette mange ganger, så han er rutinert på akkurat det. Han har fin erfaring, og jeg tror det skal gå ganske bra, sier styreleder Ivar Koteng til TV 2.

Henriksen sier at han ikke har et «hovedmål» om å bli permanent trener i Rosenborg.

– Jeg er en gammel rosenborger og fungerer litt som brannmann her i klubben. Jeg blir kalt inn når det trengs. Det er min jobb i klubben. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å skape energi i gruppen og gjøre at vi presenterer forhåpentligvis bedre i kampene som kommer. Her kommer kampene tett som hagl, sier Henriksen til TV 2.

Horneland-assistent Karl Oskar Emberland har fått noen dager fri, opplyser Koteng. Emberland går en usikker fremtid i møte.

Koteng bekrefter at de har startet jakten på en ny hovedtrener.

– Natten har vært kort. Vi har jo hatt ansatt en fin fyr, så vi ble enige om å avslutte i går kveld. Det er synd, men det var vel rett. Det er fordi vi ikke greier å spille fotball på en måte som gjør at vi vinner kamper. Det er den direkte årsaken, sier Koteng.

Koteng opplyser at han er med i ansettelsesprosessen. Styrelederen har måttet tåle kritikk for flere avgjørelser på trenersiden tidligere.

– Det er bestandig sportslig leder som leder arbeidet. Han gjør stabsarbeidet for å innstille til styret, så er det flinke sportsfolk som også legger litt mer i det. Så ansetter styret, sier Koteng til TV 2.