TV 2-ekspert sammenligner Liverpool-feiring med demonstrasjonene i Oslo

– Sånne følelser trumfer det som er logikk og fornuft, sier Erik Thorstvedt.

Se TV 2s innslag fra Liverpool i vinduet øverst!

– Byen går bananas. Det er det ingen tvil om. Jeg lurer på når det skal slutte, for de er såvidt i gang.

Det sa TV 2s Premier League-korrespondent Ingrid Halstensen på direkten like før midnatt norsk tid natt til fredag.

Liverpool hadde sikret seg sin første ligatittel på 30 år, og i gatene rundt Anfield gikk man mann av huse for å feire.

Politiet måtte sette opp veisperringer og bilister ble rådet til å unngå området fordi det var så mye folk der. Korona-restriksjonene og sosial distansering til tross, dette skulle tusenvis av merseysidere ikke gå glipp av.

– Hvis vi skal se seriøst på det, så ser det ut til at det er ute av kontroll. Vi satt jo her den kvelden i mars og sa at det er ubegripelig at de spiller fotball. Det er jo begripelig at de feirer, og det er uunngåelig at det skjer. Man kan ikke stå foran alle hjem og slå for dørene og ikke slippe folk ut. Det er vanskelig å skulle moralisere rundt det. Det måtte nesten skje, sier sa Simen Stamsø-Møller i TV 2s Premier League-studio.

Kvelden i mars TV 2s-ekspert refererer til er Anfield-oppgjøret mot Atlético Madrid, ike før verden gikk inn i den alvorligste fasen med nedstenging av samfunnet i de fleste nasjoner. Der er det bevist at flere mistet livet i etterkant som direkte konsekvens av smittefaren de utsatte seg for.

Les også: TV 2-Alsakers blogg etter tittelen ble sikret

KAOS VED ANFIELD: Politiet måtte rykke ut til folkemengdene.
KAOS VED ANFIELD: Politiet måtte rykke ut til folkemengdene. Foto: Jon Super/AP

Men til tross for faren ved å bryte restriksjonene, feiret man altså i flokk i Liverpool i natt. Spesielt utenfor Anfield.

– Det var titusenvis av folk. Det var helt spekket. Det var ikke det vi hadde fått informert om tidligere på dagen, men den euforien og den gleden gjorde at Anfield var som en magnet. Alle skulle opp dit, om det var med sykkel, sparkesykkel, rullestol eller om man tok beina fatt. Det var magisk, sier Halstensten dagen derpå, samtidig som hun presiserer at TV 2s team selv holdt avstand til det som skjedde.

Erik Thorstvedt sammenlignet det hele med «Black Lives Matter»-demonstrasjonene som har pågått over hele verden i disse tider, også her til lands.

– Sånne følelser trumfer det som er logikk og fornuft mange ganger. Sånn er det bare. Folk som føler for det møter opp til demonstrasjoner i Oslo sentrum. Folk som identifiserer seg med Liverpool Football Club, som er en stor del av livet deres, bare mister det når de vinner ligaen. Det kan du nesten si på forhånd, sa den tidligere Premier League-proffen i TV 2s spesialsending etter at tittelen var et faktum.

– De kan prøve å snakke om korona så mye de vil, men dette kommer til å ta helt av

Der fikk man også se video av Liverpool-spillernes hensynsløse feiring, og Thorstvedt har fullstendig forståelse for alle gledesreaksjonene hos både spillere og fans.

– Gleden er endelig. Nå er det ingenting som kan stoppe dem. Jeg forstår at ikke nødvendigvis «social distancing» er in akkurat der. Nå kan de prøve å snakke om korona så mye de vil, men dette kommer til å ta helt av. Det kommer til å være helt vilt i England nå.

– Vi får jo håpe at det skjer på en trygg og god .. , prøvde programleder Jan-Henrik Børslid seg.

– Det kan du bare glemme. Selvfølgelig. Har du hatt øynene igjen i det siste? svarte Thorstvedt.

Se ny ekstrasending om Liverpools ligatittel fredag fra 12.00 på TV 2 Sport 2, TV 2 Sport Premium, tv2.no og tv2sumo.no.