RBK-TOPPENE SAMLET: Her sitter RBK-styreleder Ivar Koteng, styremedlem Karen Espelund (skjult) og sportssjef Micke Dorsin i møte ved midnatt torsdag.
RBK-TOPPENE SAMLET: Her sitter RBK-styreleder Ivar Koteng, styremedlem Karen Espelund (skjult) og sportssjef Micke Dorsin i møte ved midnatt torsdag.

Horneland ferdig som Rosenborg-trener

Eirik Horneland og Rosenborg ble enige om å avslutte samarbeidet etter tapet mot Bodø/Glimt torsdag.

Rosenborg 2-3 Bodø/Glimt

Rosenborg melder på sine hjemmesider at Eirik Horneland er ferdig som hovedtrener i klubben.

Det ble bestemt på et styremøte etter tapet mot Bodø/Glimt.

— Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig fremgang, sier Horneland.

— RBK og jeg har dermed blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.- Jeg er svært skuffet over at vi ikke klarte å bygge et sterkt og fremgangsrikt RBK, men jeg har lært meg å bli glad i klubben, spillerne og hele Trøndelag. Jeg ønsker Rosenborg all mulig fremgang for fremtiden, sier Horneland.

— Eirik er en hedersmann og vi er lei oss for at han ikke har lykkes i Rosenborg. Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for fremtiden, sier styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng.

Styremøte

Sportssjef Micke Dorsin, styreleder Ivar Koteng og resten av styret er sent torsdag kveld samlet på den berømte Brakka utenfor Lerkendal.

Langt over midnatt sitter RBK-toppene fortsatt i møte. Også Rosenborg-kaptein Tore Reginiussen ankom Brakka sent torsdag kveld.

Det er neppe noen tvil om at framtiden til Rosenborg-trener Eirik Horneland er blant temaene i møtet.

Klokken 00.45 forlot styremedlem Karen Espelund møtet.

Fryktelig sesongstart

Rosenborg har fått en fryktelig start på sesongen. Ett poeng på tre kamper er fasiten til Eirik Horneland, som er under kraftig press som Rosenborg-trener.

Selv ønsket ikke Horneland å uttale seg til pressen etter 2-3-tapet mot Bodø/Glimt torsdag kveld. Han forlot Lerkendal uten å prate med noen.

Men allerede før Bodø/Glimt-tapet, røpet Eirik Horneland at han allerede søndag kveld tok kontakt med styreleder Ivar Koteng og ba om et møte om klubbens framtid.

TV 2 har vært i kontakt med flere Rosenborg-spillere torsdag kveld. De sier de ikke har fått noen oppdateringer om situasjonen etter kampslutt.

Mathisen tror Horneland må gå

Rosenborg har vært i hardt vær den siste tiden etter en svak start på sesongen med null mål og kun ett poeng. Onsdag kveld fortsatte trenden høytflyvende Bodø/Glimt.

Etter tapet mot Bodø/Glimt mener TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen at Hornelands tid som Rosenborg-trener snart bør være over.

— RBK har spillere til å spille en helt annen fotball enn de nå gjør, og jeg kan ikke forstå hvordan Horneland skal få fortsette på Lerkendal etter slike prestasjoner. Horneland bør være ferdig, sier TV 2s fotballekspert.

Mathisen tror likevel at ledelsen på Lerkendal ikke er enig med ham. Han tror RBK, som nå er åtte poeng bak Glimt og Molde, lar Horneland fortsette.

— Dette er lignende i fjor. De var nære med å få et resultat nå, men det er klasseforskjell på hvordan Glimt og RBK spiller, men det burde vært motsatt, sier Mathisen.

Kampfakta: Rosenborg - Bodø/Glimt 2-3 (0-1)

Eliteserien, 3. runde

Lerkendal stadion

Mål: 0-1 Philip Zinckernagel (str. 22.), 1-1 Fredrik Bjørkan (selvmål, 67.), 2-1 Anders Trondsen (82.), 2-2 Kasper Junker (87.), 2-3 Ola Solbakken (90.)

Rosenborg (4-3-3): André Hansen - Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling - Edvard Tagseth, Marius Lundemo, Kristoffer Zachariassen - Pål André Helland, Dino Islamovic, Samuel Adegbenro

Bodø/Glimt (4-3-3): Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Fredrik Bjørkan - Sondre Fet, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Philip Zinckernagel, Kasper Junker, Jens Petter Hauge

Dommer: Tom Harald Hagen (Grue IL)

Horneland stilte ikke til intervju

Eirik Horneland snakket ikke med pressen etter kampen. Han får støtte av Birger Meling.

— Han er en god leder. Jeg er sikker på at det snur, sier backen til TV 2.

Glimt-trener Knutsen håper Rosenborg lar Horneland fortsette.

— Selvfølgelig bør de det. Han er en kollega og en dyktig trener.

— Jeg forstår at det er press på han. Men jeg håper de står sammen som klubb nå.

Da var tonen en annen hos Anders Trondsen etter kampen.

— Det er ikke min jobb å ta meg av det. Jeg vil bare prestere for Rosenborg.

— Han får gjøre det som føles rett for ham. De som styrer trenerlogikken får styre med det, sier midtbanespilleren.

Glimt-dominans

Glimt-trener Kjetil Knutsen, som avfeier at han vil ta over som hovedtrener i Rosenborg, kunne se laget sitt dominere fra start. Kun en god André Hansen forhindret gjestene å ta ledelsen tidlig i kampen.

Midtveis i omgangen ble Ulrik Saltnes felt av Tore Reginiussen i RBK-feltet og dommer Tom Harald Hagen dømte straffe.

Zinckernagel var sikker fra elleve meter. 0-1 på Lerkendal.

JUBEL: Bodø/Glimt kunne juble for seier på Lerkendal.
JUBEL: Bodø/Glimt kunne juble for seier på Lerkendal. Foto: Ole Martin Wold

Rop om RBK-straffe

To minutter etter målet, var det hjemmelaget som ropte om straffe. Dino Islamovic' skudd ble blokkert av Brede Moe med armen, men dommer Hagen dømte hjørnespark.

— Der blir Rosenborg snytt, og det er svakt at dommer ikke ser den, mener Mathisen.

Kampen jevnet seg mer ut mot slutten av omgangen, men Glimt gikk fortjent til pause med ledelse.

— Glimt rundspiller RBK i førsteomgang, og ser ut som et godt gammelt RBK-lag. De har en tanke bak alt de gjør og det er en nytelse å se dem spille fotball. RBK er ikke i nærheten av noe som helst, og de ser ikke forberedt på det Glimt har å komme med, sier Mathisen.

Selv trener Knutsen var overrasket over førsteomgangen.

— Vi ble litt mer dominant enn det vi hadde trodd. Veldig fornøyd med første 60. Vi har heldigvis kraft i oss i å snu det tilbake, sier han.

Meling utvist og utligning

Seks minutter ut i andreomgang ble Birger Meling utvist for en takling med strakt bein mot Glimts Jens Petter Hauge.

— Ingen som helst tvil om det røde kortet. Meling kommer i full fart med strak fot og knotter, mener Mathisen.

Tross utvisningen hevet Rosenborg seg spillemessig og fikk uttelling i det 67. minuttet. Anders Trondsen sendte et innlegg i retning Dino Islamovic, men i et forsøk på å avverge sklir Glimt-forsvarer Fredrik Bjørkan ballen i eget nett til 1-1.

Scoringen var Rosenborgs første i årets eliteserie.

Glimt snudde

Så ble det hektisk. Anders Trondsen sendte RBK i føringen i det 82. minuttet og det så lenge ut som RBK skulle ta med seg seieren.

Så våknet Bodø/Glimt igjen. Kasper Junker var iskald alene med André Hansen da han utlignet til 2-2 like etter Trondsens mål. Glimt var ikke ferdige der, i siste minutt av ordinær tid dukket Ola Solbakken opp og avgjorde til 2-3.

— Det var artig å være den første trønderen som scorer på Lerkendal i år, sier Solbakken som synes seieren var fullt fortjent.

Kjetil Knutsen vil likevel ikke høre snakk om gull etter den lovende serieåpningen.

— Det er kamp om tre dager. Det er vårt fokus, sier bergenseren.