RASER: Nick Kyrgios likte ikke at Novak Djoković skulle arrangere en oppvisningsturnering.
RASER: Nick Kyrgios likte ikke at Novak Djoković skulle arrangere en oppvisningsturnering. Foto: William West

Kyrgios raser mot Djoković: – Ikke kall noe av det jeg har gjort for dumt. Dette tar kaken

Australske Nick Kyrgios (25) lar Novak Djoković (33) få gjennomgå – etter at verdenseneren testet positivt for koronaviruset. Nå beklager verdenseneren.

Novak Djoković testet tirsdag positivt for koronaviruset, og får nå høre det glatte lag av tennis-rebellen Nick Kyrgios.

Verdenseneren holdt for øyeblikket på med en oppvisningsturnering kalt Adria Tour. Oppvisningsturneringen er en erstatning for de avlyste turneringene grunnet koronapandemien – som serberen arrangerer på eget initiativ.

Men turneringen har på ingen måte gått knirkefritt. Flere av spillerne har nemlig fått påvist covid-19 i løpet av turneringen. Serberen er nemlig den fjerde, etter Grigor Dimitrov, Borna Coric og Viktor Troicki, som har fått påvist smitte.

Turneringen startet i Beograd den 12. juni, og skulle etter planen bli avsluttet 5. juli.

Nå får verdenseneren gjennomgå av australske Kyrgios.

Før turneringen uttalte nemlig Nick Kyrgios at det var en «idiotisk avgjørelse» å gjennomføre turneringen. Det skriver BBC.

– Mine bønner går til alle spillerne som har fått påvist smitte. Ikke kall noe jeg har gjort for uansvarlig eller dumt. Dette tar kaken, skriver Kyrgios på sin Twitter-profil.

I tillegg til å ha delt en video av noen spillere som festet på en nattklubb skrev han også:

– Det var en idiotisk avgjørelse å spille turneringen. Jeg ønsker alle mine kompiser god bedring, men det er dette som skjer når man bryter alle protokoller. Dette er ikke en vits, skrev 25-åringen.

I en melding på sosiale medier tirsdag kveld legger nå Djokovic seg flat.

– Jeg er veldig lei meg. Vi trodde det var trygt å samle folk igjen, men vi tok feil. Det var for tidlig. Jeg kan ikke få sagt hvor mye jeg beklager dette og hvert eneste tilfelle av smitte, heter det i uttalelsen fra tenniseneren.

Baserte turneringen på filantropisk idé

Djoković sier selv at hele turneringen var basert på en filantropisk idé, for å samle inn penger til mennesker i nød.

Vi arrangerte turneringen i øyeblikket da viruset var blitt svekket, og trodde at betingelsene for å være vertskap for turen hadde blitt oppfylt. Dessverre er dette viruset fortsatt til stede, og det er en ny virkelighet som vi fortsatt lærer å takle og leve med, sier 33-åringen ifølge Daily Mail.

Djoković har også høstet kritikk etter å ha uttalt at han var imot vaksinering av koronaviruset.

– Personlig er jeg imot vaksinering og jeg vil ikke at noen skal bli vaksinert for å kunne reise, sa serberen ifølge NTB.