Junker hat trick-helt da Glimt ydmyket Haugesund

Bodø/Glimt seiler opp som en seriøs utfordrer til seriegullet etter 6-1 og storseier hjemme mot Haugesund.

Se alle målene i Sportsnyhetene over!

4-2-seier borte mot Viking og nok en trepoenger mot Haugesund gjør at Glimt topper tabellen med full poengpott og 10 scoringer etter to spilte kamper. Molde har heller ikke avgitt poeng, men har dårligere målforskjell enn laget fra nord.

– For et lag. For et maskineri. De bare pøser på, skryter Raymond Kvisvik i FotballXtra-studio.

– Det er rytme hver eneste gang. De er oppe og snuser, de kjenner at Haugesund kan miste ballen og det gir energi. De kan aldri bli slitne, følger Jesper Mathisen opp.

Kasper Junker (3), Patrick Berg, Jens Petter Hauge og Sammy Skytte scoret mot Jostein Grindhaugs Haugesund. Niklas Sandberg scoret Haugesunds trøstemål.

– Det var 75 minutter med fantastisk Bodø/Glimt-fotball, og så slo vi av bryteren det siste kvarteret. Det skuffer meg litt, men drit i det nå. Vi må se på de 75 minuttene vi var virkelig gode, sier Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

– Helt meningsløst

Men Bodø/Glimt-treneren vil ikke høre noe prat om seriegull.

– Vi bruker utrolig lite tid på tabellen. Å begynne å prate om den etter to serierunder blir helt meningsløst for meg, men det har vært to godt gjennomførte kamper, sier han.

Bodø/Glimt var gode under Kjetil Knutsen sist sesong og virker ikke å ha blitt svakere selv om de har mistet noen sterke kort siden da. Ikke minst virker de heldig som skaffet seg dansken Kasper Junker før sesongstart. Junker scoret seks mål for Stabæk sist sesong og har vært enda giftigere så langt denne sesongen.

Hans hat trick mot Haugesund kom med to mål før pause og ett fire minutter ut i 2. omgang. 4-0 var kanskje et selvmål. Ballen gikk via Haugesunds Benjamin Tiedemann Hansen, og det er ikke sikkert at det ville ha blitt scoring om ikke ballen hadde skiftet retning. Enn så lenge er målet kreditert 26-åringen fra Danmark.

– Vi har sett hvor god Kasper er på trening, og føler vi har funnet en spiss som vi tror vil passe veldig godt inn i Bodø/Glimt. Det betyr mye for en spiss å få scoringene. Det gir selvtillit, og da kan det komme mer fra den kanten, sier Kjetil Knutsen.

Tre i nordvest

Det var nok av scoringer også i flere av de øvrige kampene. KBK var gode da de slo Aalesund 7-2 på hjemmebane. Der scoret Amahl Pellegrino tre av målene for hjemmelaget. Det ble også målrikt i Sandefjord der det endte uavgjort 2-2 mellom hjemmelaget og Start. Matthías Vilhjálmsson utlignet til 2-2 på straffe for Vålerenga mot Start med 18 minutter igjen å spille, og det ble også resultatet.

Strømsgodset vant 1-0 hjemme mot Odd. Johan Hove ble matchvinner etter scoring allerede etter to minutters spill.

Mens det ikke ble en eneste hjemmeseier i første serierunde (0-3-5), er det ikke blitt en eneste borteseier så langt i helgens runde (5-2-0 før kveldskampen).

(©NTB)