TAR KAMPEN: Tidligere NHL-spiller Daniel Carcillo.
TAR KAMPEN: Tidligere NHL-spiller Daniel Carcillo. Foto: Charles Rex Arbogast

Rystende avsløringer: Tvunget til å onanere foran trenere

Skandalen ryster hockeygale Canada.

Dsen tidligere NHL-spilleren Daniel Carcillo tar nå et oppgjør med grusomme opplevelser fra sin tid som junior i kanadisk hockey.

Sammen med en annen tidligere junior-spiller, Garrett Taylor, fronter han nå søksmål mot den kanadiske hockey-ligaen.

Anklagene fra Carcillo og Taylor er at unge, håpefulle tenåringer på vei opp og frem i Hockey-Canada rutinemessig var ofre for trakassering, fysiske og seksuell overgrep.

På vegne av mange

Det skal ha blitt varslet om overgrepene, og en del av saken er at de ansvarlige visste om hva som foregikk uten å gjøre noe. I søksmålet søkes det oppreisning for uaktsomhet og brudd på tillitsforhold.

– Saken er på vegne av mindreårige som har vært utsatt for voldelig trakassering, fysiske og seksuelle overgrep samt psykologiske traumer mens man spilte junior-hockey. Jeg var ett av de barna da jeg spilte i OHL. Jeg vet det er mange akkurat som meg, sier Carcillo i en uttalelse ifølge ESPN.

Han beskriver seg selv som permanent traumatisert av opplevelsene fra da han spilte i Sarnia Sting og Mississauga IceDogs på begynnelsen av 2000-tallet.

Alvorlige overgrep

Det har ført til alvorlige mentale helseproblemer. Problemer han fremdeles sliter med i dag.

Carcillo beskriver blant annet at han og andre ble slått igjen og igjen på bare rumper med en avsaget hockeykølle, og at det førte til merker og åpne sår. Han hevder også han ble tvunget til å kle seg naken i spillerbussen.

Ifølge søksmålet ble spillere også tvunget til å onanere foran lagkameratene og trenerne, i tillegg til andre seksuelle handlinger som blant annet inkluderer å få objekter ført inn i anus.

Carcillo spilte i ni år i NHL, og var i 2013/14-sesongen lagkamerat med Mats Zuccarello i Rangers. Han vant Stanley Cup med Chicago Blackhawks i 2013 og la opp i 2015.