VIL BORT: Ryan Fraser vil bort fra Bournemouth.
VIL BORT: Ryan Fraser vil bort fra Bournemouth. Foto: Mark Kerton

Bournemouth-profil sa nei til å fortsette i klubben ut sesongen

Bournemouth-vingen Ryan Fraser er på utgående kontrakt og vil ikke forlenge den slik at han kan spille ferdig Premier League-sesongen.

Det opplyser Bournemouth i et innlegg på sitt nettsted.

Klubben skriver at kvartetten Simon Francis, Andrew Surman, Artur Boruc og Charlie Daniels har gått med på korte kontraktsforlengelser som gjør dem tilgjengelige for de gjenstående ni kampene i Premier League.

Frasers kontrakt går ut 30. juni, og han rekker dermed bare å få med seg to kamper før han forlater klubben, slik situasjonen er nå.

Skotten har vært blant Bournemouths beste spillere de siste sesongene. Han kan bli sårt savnet i klubbens kamp for å unngå nedrykk.

Joshua Kings klubb ligger tredje sist i Premier League når ni kamper gjenstår. Samtidig har Aston Villa, som ligger to poeng bak, én kamp til gode på Bournemouth.

TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller mener Fraser-situasjonen er dårlig nytt for bunnlaget.

– Det er ikke gode nyheter for Bournemouth, selv om de har fått David Brooks tilbake fra skade. Fraser har ikke levert opp mot sitt beste denne sesongen, men det er en spiller som hadde kommet godt med når Bournemouth spiller med kniven på strupen, sier han.

Han tror ikke spillergruppen i Bournemouth føler Fraser dolker dem i ryggen.

– Det kommer helt an på hvordan prosessen har vært. Det er ikke lett å vite hva han er blitt forespeilet av klubben. En kontrakt er noe begge sider må forholde seg til. Det er jobb. Jeg tror at spillerne tar dette mye greiere enn supportere. Siden det har pågått en stund tror jeg lagkompisene synes det er like greit å bli ferdig med det. Det er bedre at han drar enn at han blir og lager dårlig stemning, sier han.

Bournemouth restarter serien hjemme mot Crystal Palace kommende lørdag. I innspurten venter et tøft program med blant annet bortekamper mot Wolverhampton, Manchester United, Manchester City og Everton.

(©NTB)