STJERNE: Nora Mørk jubler i Norges kamp mot Hviterussland i fjor.
STJERNE: Nora Mørk jubler i Norges kamp mot Hviterussland i fjor. Foto: Vidar Ruud

Nora Mørk vil tilbake til Norge

Nora Mørk kommer, etter det TV 2 erfarer, til å vende hjem.

Alt tyder på at håndballstjernen kommer til å spille i Norge kommende sesong, og Vipers Kristiansand er klubben som peker seg ut.

Fra flere kilder i ulike miljøer får TV 2 vite at Nora Mørk ønsker å gå ut av kontrakten med CSM Bucuresti før tiden.

Hun har gjennomført ett år i den rumenske klubben, men har vært skadet hele det første året. Planen var å reise tilbake til Romania i juli for sesongoppkjøring med Bucuresti.

Selv om det i lang tid har vært stor usikkerhet rundt økonomi og spillerstall har Mørk så langt vært fornøyd med klubben. Det skal være andre forhold som gjør at Mørk nå ønsker å komme hjem.

Monsterovergang
Det har vært kontakt mellom Mørk og norske klubber, men alt tyder på at hun havner i Vipers Kristiansand, som også er Norges klubb i Champions League.

– Det vil bli en monsterovergang som vil gi gjenklang i hele Europa, sier TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Dermed også en stor anerkjennelse for Vipers og den jobben de har gjort, hvis de nå får landet denne avtalen.

Vipers var i Final4 i Champions League våren 2019, men på grunn av alle skadene denne sesongen nådde de ikke målet i vår. Det langsiktige målet til Norges største klubb på kvinnesiden er å vinne den gjeveste Europa-cupen innen 2023.

Nesten et landslag
Med det laget klubben nå har, og kan få med Nora Mørk, så er det innen rekkevidde å nå målet.

– Gjennom mange resigneringer med sentrale spillere, og nå muligheten for å hente Nora Mørk, så er de tett på å mønstre et norsk landslag. Og Norge er gode, så dette øker jo klubbens muligheter betraktelig, mener Svele.

På forrige landslagssamling, som var utvidet, var hele ti spillere fra Vipers kalt inn..Katrine Lunde, Heidi Løke, Henny Reistad, Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Silje Waade, Malin Aune, Andrea A. Pedersen, Ragnhild Valle Dahl, og Vilde K. Jonassen.

I tillegg er det bra kvalitet i resten av troppen til Vipers.

Med en verdensstjerne som Nora Mørk blant alle de andre landslagsspillerne kan Sørlandsklubben ha mulighet til å hamle opp med de beste i Europa.