TAS I FORSVAR: Norges landslagskeeper Rune Almenning Jarstein.
TAS I FORSVAR: Norges landslagskeeper Rune Almenning Jarstein. Foto: Odd Andersen / AFP

Kultkeeper tar Jarstein i forsvar

Hertha Berlin-legenden Gábor Király (44) tar Rune Almenning Jarstein (35) i forsvar. Han er klar på at nordmannen fortsatt har mye å tilføre gamleklubben.

44 år gamle Kiraly voktet Hertha-målet fra 1997 til 2004 og har kultstatus som følge av at han alltid spilte i joggebukser. Ungareren følger fortsatt godt med på det som rører seg i gamleklubben, og i et ferskt intervju med Berliner Zeitung setter han ord på sine tanker rundt keepersituasjonen.

Rune Almenning Jarstein har voktet Hertha-målet med suksess i en årrekke, men denne sesongen har den norske landslagskeeperen måttet tåle kritikk. Nylig gjorde han en feil som kostet et baklengsmål mot Leipzig.

I tyske medier har det vært diskutert om Hertha trenger forsterkninger på keeperplassen. Det mener ikke kulthelten Kiraly.

FORSVARER JARSTEIN: Gábor Király, som var Herta Herlin-keeper i en årrekke.
FORSVARER JARSTEIN: Gábor Király, som var Herta Herlin-keeper i en årrekke. Foto: Attila Kisbenedek

– Rune er en erfaren landslagskeeper, som fullt og helt identifiserer seg med Hertha. Han kan fortsatt hjelpe laget, det har han tidligere vist mer enn ofte nok, sier ungareren i intervjuet med Berliner Zeitung.

– Alle keepere gjør feil. Det er alltid viktig at du lærer av det og går videre, sier 44-åringen også.

Vanskelige trenerbytter

Kiraly mer enn antyder også at de mange trenerbyttene i Hertha denne sesongen ikke har vært i Jarsteins fordel. Da Jürgen Klinsmann ble ansatt som hovedtrener før jul i fjor erstattet han Jarsteins nære støttespiller, keepertrener Zsolt Petry, med mer profilerte Andreas Köpke. Og da Köpke ga seg etter kun en måned, kom U23-keepertrener Max Steinborn inn.

Da Klinsmann så brått ga seg i trenerrollen i februar, ble Jarstein-kompis Petry hentet tilbake. Den norske landslagsmålvakten har mer enn en gang snakket varmt om samarbeidet med ungareren.

– Treneren er veldig viktig for en målvakt. Ikke bare profesjonelt, men også menneskelig. Hvis du jobber med noen i årevis, og så er plutselig ikke vedkommende der lenger, mangler du støtte. Det kan utgjøre en forskjell, sier Kiraly.

Under koronapausen ble Bruno Labbadia ansatt som Herthas nye trener. Han pekte raskt på Jarstein som sitt førstevalg.

Ber Jarstein nyte tiden

Jarstein har kontrakt med Hertha Berlin til 2021. Hva som skjer etter det, er ikke klart, men nordmannen har ymtet frampå at han på ingen måte føler seg ferdig som fotballspiller.

Kiraly holdt det også gående lenge. Ungareren ga seg i Fulham først som 39-åring i 2015. Nå ber han Jarstein nyte tiden han har igjen på banen.

– Han burde glede seg over tiden, for kroppen melder seg snart, sier 44-åringen humoristisk.

Hertha Berlin ligger på niendeplass på tabellen i Bundesliga. Lørdag møter Jarstein og lagkameratene Eintracht Frankfurt på hjemmebane.

(©NTB)