PROFF: Andrine Hegerberg. Her fotografert under EM 2017.
PROFF: Andrine Hegerberg. Her fotografert under EM 2017. Foto: Berit Roald

Tordner etter at kvinnenes Serie A stoppes

– Dette er et åpent brev fra oss spillere med ønsket om å bli hørt og behandlet som profesjonelle, skriver Andrine Hegerberg.

Kvinnenes Serie A i fotball i Italia tas ikke opp etter pandemikrisen. Det ble bestemt mandag.

Gutta tar til 20. juni, men det ble tommelen ned for jentene. Før møtet som besluttet at ligaen ikke gjenopptas, kom spillerne med et åpent brev til fotballedelsen i Italia.

Der kom det fram at spillerforeningen krever bedre forutsetninger framover, blant annet at alle kvinnelige spillere får heltidskontrakter.

Stine Hovland (Milan), Andrine Hegerberg (Roma) og Vårin Ness (Empoli) er blant norske innslag i italiensk toppfotball. Juventus topper tabellen, men får ikke tittelen.

– Mens herrenes Serie A vil fortsette, ble kvinnenes Serie A stoppet i dag. Det er på tide å fremme bevegelsen vår, skriver Hegerberg på Instagram etter at avgjørelsen ble kjent.

– Dette er et åpent brev fra oss Serie A-spillerne med ønsket om å bli hørt og behandlet som profesjonelle – uavhengig av kjønn. Det er på tide å presse systemet fremover, sørge for vekst og å legge de riktige fundamentene for å dytte spillet fremover som profesjonelle fotballspillere. Det er på tide å tilby substans og ressurser.

Også Stine Hovland har delt det åpne brevet.

Andrine Hegerberg vil ikke kommentere innlegget ytterligere mandag kveld, mens Stine Hovland ikke har svart på TV 2s henvendelser.

(©NTB/TV 2)