Jürgen Klopp mener det er feil å betale store overgangssummer med tanke på nåværende situasjon.
Jürgen Klopp mener det er feil å betale store overgangssummer med tanke på nåværende situasjon. Foto: Glyn Kirk

Klopp med klar beskjed: – Det er selvmotsigende å kjøpe nye spillere nå

Liverpool-manager Jürgen Klopp mener dette er feil tidspunkt for å handle dyrt.

Det har vært mye snakk om Liverpool og Timo Werner denne våren. RB-Leipzig-spissen som står med 25 ligamål denne sesongen har vært høyt oppe på Jürgens Klopps ønskeliste.

Nå ser det derimot ut som at 24-åringen er på vei til Chelsea – som er villig til å betale Werners utkjøpsklausul på nær 600 millioner kroner.

Dette er en sum Liverpool-manageren mener er for høy, med tanke på det nåværende økonomiske klimaet.

Jürgen Klopp sier nemlig at Liverpool for øyeblikket ikke er villig til å betale grove overgangssummer.

Tyskeren mener det derimot er selvmotsigende å gjøre det mens han potensielt må be spillerne om å redusere lønningene sine. Det skriver Sky Sports.

– Det er ganske stille her (i Liverpool) for øyeblikket, jeg tror det er trygt å si. Hvert fall hvis man vil ta det på alvor, drive en normal virksomhet og er avhengig av inntekt – og ikke aner hvor mye man vil tjene. Spesielt fordi vi ikke vet når vi kan begynne å spille med tilskuere igjen, sier Liverpool-manageren.

Med tanke på den nåværende situasjonen mener Klopp at det må prioriteres riktig.

– Vi må i så fall forklare spillerne våre hvordan vi kan snakke om lønnskutt og samtidig handle en spiller for 600-700 millioner kroner.

– For øyeblikket taper alle klubber penger. Uten tilskuere må vi betale tilbake sesongkortene og kan sannsynligvis ikke selge noen neste år. I alle fall ikke de 10 eller 15 kampene første kampene. VIP-områdene blir ikke pakket og billetter vil ikke bli solgt. Dette vil ha innvirkning på andre partnere og ting vil se litt annerledes ut.

Stor beundrer av Werner og Havertz

RB Leipzig-spiss Timo Werner har vært sterkt koblet til Liverpool denne våren. Nå ser det derimot ut som at Chelsea skal ha kapret den svært ettertraktede spissen.

Det plager ikke Klopp nevneverdig.

– Det er mange gode spillere på denne planeten, sa Klopp til tyske Sky Sports.

– Timo Werner er en god spiller, Kai Havertz er en fantastisk spiller. Rett tid og mulighet - alt må komme sammen. For seks, syv uker siden visste vi ikke om vi kunne spille igjen i år. Hvis vi ikke hadde spilt andre halvdel av sesongen ville vi lurt på når vi kan begynne å spille fotball igjen, og nå starter det med en gang.

Tyskeren ønsker heller å se det hele i et større perspektiv.

– Vi oppfører oss som om alt allerede er avgjort. Det er ikke avgjort. Vi bruker dette lille smutthullet vi har fått til å spille fotball igjen. Alt annet må vi se i øyeblikket det skjer. Vi kan ikke late som om alt nå skal være bra i fremtiden, understreker Klopp.