HUDFLETTES: Laura Ingrahams vidt forskjellige måter å omtale hvite og svarte utøvere på har sørget for sterke reaksjoner.
HUDFLETTES: Laura Ingrahams vidt forskjellige måter å omtale hvite og svarte utøvere på har sørget for sterke reaksjoner. Foto: NTB scanpix

LeBron James hudfletter tv-anker

Laura Ingraham i Fox News er i hardt vær.

Basket-superstjernen LeBron James hudfletter Fox News-ankeren Laura Ingraham etter at hun forsvarte kommentarer fra NFL-stjernen Drew Brees.

Brees har blitt kraftig kritisert de siste dagene, etter å ha blitt spurt om hva han mente om NFL-spillere som begynte å gå ned på kne under nasjonalsangen igjen når sesongen startet.

– Jeg vil aldri være enig med noen som er respektløs mot flagget, sa Brees, noe som sørget for sterke reaksjoner.

Det var Colin Kaepernick som gjorde protestformen kjent, for å protestere mot hvordan minoriteter ble behandlet i USA. Det endte opp med å sette en stopper for NFL-karrièren hans.

Etter drapet på George Floyd, sørget det for raseri da Brees insinuerte at det handlet om ikke å vise respekt for flagget. Blant de som reagerte var nettopp LeBron James.

– WOW, MANN!! Er det overraskende. Det er det så visst ikke! Du forstår fortsatt bokstavelig talt ikke hvorfor Kap gikk ned på ett kne. Det har absolutt ingenting med å være respektløs mot flagget og våre soldater, skriver basket-superstjernen på Twitter.

I Fox News-studio var tonen derimot en annen. Anker Laura Ingraham forsvarte NFL-stjernen helhjertet.

– Han må ha lov til å ha sin mening om flagget og hva det å gå ned på kne betyr for ham. Han er en person, han har er verdi. Dette handler ikke om fotball. Det er totalitær oppførsel, det er stalinistisk. Vi ser livebilder fra New Orleans, der de roper «f*** Drew Brees», sier Ingraham om den hvite Saints-quarterbacken.

Tonen hennes var imidlertid en helt annen da LeBron James uttrykte sin mening tidligere i år. I et klipp Los Angeles Lakers-stjernen har delt vises den totalt motsatte holdningen hun har til de svarte basketstjernene James og Kevin Durant.

– Det er alltid uklokt å ta politiske råd fra noen som blir betalt 100 millioner dollar i året for sprette en ball. Le Bron og Kevin, dere er glimrende spillere, men ingen stemte på dere. Millioner valgte Trump til å være sin trener, så hold de politiske kommentarene for dere selv. Eller som noen en gang sa: hold kjeft og drible, sa Ingraham den gangen.

James mener Ingrahams absurde dobbeltmoral i omtalen av svarte og hvite utøvere viser akkurat hvorfor de massive protestene, som oppstod etter det brutale drapet på George Floyd, fortsatt pågår.

– Om du fortsatt ikke har forstått hvorfor protestene pågår. Hvorfor vi oppfører oss som vi gjør, fordi vi rett og slett er f**** lei av denne behandlingen. Kan vi vise dere det enklere enn det her? Og til folket mitt: ikke være redd, jeg vil ikke gi meg før jeg ser en forandring, lover NBA-stjernen.

En rekke andre utøvere reagerer også med avsky.

– Laura Ingraham, du er problemet. Det Drew Brees sa var ok, men det Kevin Durant og LeBron James sa er ikke det? Der er på tide at du ser deg selv i speilet, skriver Lindsey Vonn på Twitter.

Tennisstjernen Naomi Osaka fyrer også løs:

Drew Brees har for øvrig bedt om unnskyldning for kommentarene han kom med for noen dager siden.

– Etter å ha snakket med noen av dere, knuser det hjertet mitt å vite den smerten jeg har forårsaket. I et forsøk på å snakke om respekt, enhet og solidaritet sentrert rundt det amerikanske flagget og nasjonalsangen, kom jeg med kommentarer som var ufølsomme, og som var bomskudd når det gjelder de tingene vi nå står overfor som et land. De manglet bevissthet og noen form for medfølelse eller empati. I stedet ble ordene splittende og sårende, og har villedet folk til å tro at jeg på en eller annen måte er en fiende. Det kunne ikke vært lenger fra sannheten, og er ikke en sann refleksjon av mitt hjerte eller min karakter, skriver han på Instagram.

Les hele unnskyldningen hans her:

Se dette innlegget på Instagram

I would like to apologize to my friends, teammates, the City of New Orleans, the black community, NFL community and anyone I hurt with my comments yesterday. In speaking with some of you, it breaks my heart to know the pain I have caused. In an attempt to talk about respect, unity, and solidarity centered around the American flag and the national anthem, I made comments that were insensitive and completely missed the mark on the issues we are facing right now as a country. They lacked awareness and any type of compassion or empathy. Instead, those words have become divisive and hurtful and have misled people into believing that somehow I am an enemy. This could not be further from the truth, and is not an accurate reflection of my heart or my character. This is where I stand: I stand with the black community in the fight against systemic racial injustice and police brutality and support the creation of real policy change that will make a difference. I condemn the years of oppression that have taken place throughout our black communities and still exists today. I acknowledge that we as Americans, including myself, have not done enough to fight for that equality or to truly understand the struggles and plight of the black community. I recognize that I am part of the solution and can be a leader for the black community in this movement. I will never know what it’s like to be a black man or raise black children in America but I will work every day to put myself in those shoes and fight for what is right. I have ALWAYS been an ally, never an enemy. I am sick about the way my comments were perceived yesterday, but I take full responsibility and accountability. I recognize that I should do less talking and more listening...and when the black community is talking about their pain, we all need to listen. For that, I am very sorry and I ask your forgiveness.

Et innlegg delt av Drew Brees (@drewbrees)