Ryerson ut med skade etter 25 sekunder – nå er sesongen over

Julian Ryersons innhopp i 1-4-tapet for Borussia Mönchengladbach ble et sant mareritt.

Ryerson ble byttet inn etter timen spilt, men innhoppet ble av det svært korte slaget. Sørlendingen ble taklet av Florian Neuhaus, fikk en smell i kneet og skrek tydelig.

Etter kun 25 sekunder på banen måtte nordmannen byttes ut med skade.

Dagen derpå bekrefter 22-åringen at sesongen er over for hans del. Det skyldes at kneskålen ble skjøvet ut, forteller Ryerson.

– Det er tungt, selvfølgelig. Det er kjedelig ikke å bidra i innspurten nå, som er kjempeviktig for klubben, sier han til TV 2.

– Jeg ble litt overrasket over at han kom skliende inn bakfra, men det er sånt som skjer. Man kan ikke gardere seg mot sånt, understreker Ryerson.

Union Berlin-spilleren slipper heldigvis operasjon, og satser på at han er klar til å være med for fullt i oppkjøringen til neste sesong.

– Det går overraskende greit. Det gjør selvfølgelig litt vondt, men jeg har ikke hatt behov for smertestillende. Det var kjapt og ryddig etter kamp. De har kjempefasiliteter i Gladbach, og jeg var ute av MR-maskinen før kampen var ferdig. Alt som skjedde etterpå var kjempebra, roser han.

Nedrykkstruet

Svakt forsvarsspill gjorde at Union til slutt tapte 1-4 i Mönchengladbach. Når fem runder gjenstår, har kultklubben fra Øst-Berlin har seks poeng ned til nedrykksplasserte Werder Bremen.

Vinner Bremen-klubben onsdagens hengekamp mot Eintracht Frankfurt, vil laget passere Fortuna Düsseldorf, som er fire poeng bak Union.

Hedret George Floyd

Florian Neuhaus sendte vertene i føringen etter 17 minutter. 23-åringen utnyttet svakt forsvarsspill og fikk vridd seg til en avslutning som gikk i stolpen og i mål.

Marcus Thuram doblet ledelsen med et hodestøt da Neven Subotic glapp markeringen like før pause. Spissen feiret med å gå ned på ett kne for å hedre afroamerikaneren George Floyd som døde etter en pågripelse i Minneapolis.

Sebastian Andersson reduserte for gjestene med et hodestøt like etter pause. Det var svenskens tolvte scoring i inneværende Bundesliga-sesong.

Markeringssvikt

Men Union var ikke ferdig med å gi leksjoner i svakt forsvarsspill. Etter timen spilt fikk hjemmelaget snappet ballen utenfor straffefeltet. Alassane Plea serverte Thuram som satte inn sitt andre for dagen siden Christopher Lenz opphevet offsiden.

Like etter målet ble Lenz erstattet av Ryerson, som igjen ble erstattet av Mees. Sørlendingen spilte hele midtukekampen mot Mainz, som endte 1-1.

Pléa fikk æren av å sette inn vertenes fjerde for dagen. Igjen var det forbedringspotensial i markeringsspillet til gjestene fra Berlin.

Med søndagens seier klatret Mönchengladbach til 3.-plass. Samtidig fikk laget revansjert 0-2-tapet i Berlin i høst. Da hadde Ryerson målgivende pasningen til det siste målet.