IKKE MED: Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er ikke med når håndballjentene samles i Kristiansand. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN
IKKE MED: Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er ikke med når håndballjentene samles i Kristiansand. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Karantenekrøll for håndballjentene

Thorir Hergeirsson tripper etter å møte spillerne annet enn på nettbrett. Men han får ikke se kaptein Stine Bredal Oftedal når troppen endelig samles igjen.

Mandag kommer første halvdel av hele 28 spillere til samling i Kristiansand. Resten sjekker inn tre dager senere.

– Vi har ikke vært samlet siden 16. desember (VM i Japan), faktisk. Jentene lengter etter å møtes, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

En pause på hele 168 dager har ikke håndballjentene hatt siden gjennombruddet i 1986.

Karantenetrøbbel

Kaptein Stine Bredal Oftedal er en av to store profiler, Veronica Kristiansen er den andre, som ikke deltar på samlingen i Kristiansand.

– Bakgrunnen for det er blant annet de strenge karantenereglene som råder i Ungarn. Der må man inn i en ti dager lang karantene i egen leilighet når man kommer fra utlandet. I og med at Györ starter opp treningen 24. juni, så er dette den beste løsningen for Stine, sier Hergeirsson.

Oftedal har tysk kjæreste, toppspilleren Rune Dahmke, og det gjør logistikken i sommer ekstra utfordrende for henne.

Også for Kristiansen er det karantenebestemmelsene i Ungarn som spiller inn denne gangen.

Ny hverdag

I tillegg har Marit Malm Frafjord og Heidi Løke meldt forfall til samlingen. Hergeirsson ser ikke for seg at det blir en samling lik tidligere. Fullkontakt-trening er uaktuelt. Viruspandemien har satt en stopper for det inntil videre.

– Vi kommer til å bruke mye tid på teknikk og taktikk. Og så skal vi snakke en del om det som står foran oss, sier Hergeirsson.

Og det er ganske mye: EM på hjemmebane i desember og OL-kvalifisering (to av fire lag går videre) i mars neste år. Og kanskje OL om vel ett år.

Håndballjentene har vunnet tre av de sju siste mesterskapene, og den hittil siste tittelen kom i 2016 (EM). Dette er fasiten under Hergeirsson:

* 2019 VM: 4.-plass

* 2018 EM: 5.-plass

* 2017 VM: Sølv

* 2016 EM: Gull

* 2016 OL: Bronse

* 2015 VM: Gull

* 2014 EM: Gull

* 2013 VM: 5.-plass

* 2012 EM: Sølv

* 2012 OL: Gull

* 2011 VM: Gull

* 2010 EM: Gull

* 2009 VM: Bronse

(©NTB)