AVREVET KORSBÅND: Henrik Gjesdal må belage seg på en hel sesong på sidelinjen.
AVREVET KORSBÅND: Henrik Gjesdal må belage seg på en hel sesong på sidelinjen.

Fersk Start-spiller har fått sesongen ødelagt – erstatteren er klar

Starts nye midtstopper Henrik Gjesdal får ikke spilt en eneste kamp i den gul-svarte drakten denne sesongen. Han har fått avrevet et korsbånd.

Det var under lørdagens trening at den storvokste 26-åringen fikk en vridning i kneet. Undersøkelser i etterkant viste at det fremre korsbånd er røket, skriver Start på sin hjemmeside.

Gjesdal må opereres, og det ventes over et halvt år med behandling og opptrening.

– Først og fremst er det utrolig synd for Henrik, som virkelig var på gang etter å ha vært litt småskadet i starten av tiden hans her. Nå må vi sørge for at han får best mulig oppfølging, slik at han er klar til neste sesong, sier Start-trener Joey Hardarson.

Bergenseren Gjesdal kom fra Kristiansund i januar.

– Fotballen kan av og til være brutal. Jeg hadde virkelig sett fram til å bidra på banen for Start i år. Å få en slik nedslående beskjed rett før seriestarten er vanskelig å ta innover seg. Samtidig vet jeg at skaden er skjedd, og det eneste jeg kan gjøre nå er å se fremover. Nå håper jeg å gjennomføre operasjon i løpet av de neste dagene. Så starter en lang, hard jobb for å komme enda sterkere tilbake i 2021, sier Gjesdal.

Erstatteren er klar

Kort tid etter bekreftelsen av Gjesdals skade ble Vegard Bergan fra Bodø/Glimt presentert som ny midtstopper i Start.

– Jeg er veldig glad for å bli Startspiller. Det gikk ganske fort fra jeg fikk vite om interessen, og det var noe jeg hadde veldig lyst til. Det er en klubb med veldig stort potensial, en fin by med stort næringsliv rundt seg. Jeg ønsker å hjelpe Start til å ta etablere seg i Eliteserien og gjøre det så bra som mulig i årene fremover, sier Bergan til klubbens nettsider.

Bergan, som også har spilt i Odd, har signert for Start ut 2022-sesongen.

– Vi får en solid, stabil midtstopper som har vært del av gode lag de siste årene. Han har prestert på et stabilt bra nivå. Han er pasningssikker, høyreist og god i lufta. En godt skolert stopper, sier sier Start-trener Joey Hardarson.

Glimt kjøper fra Sandefjord

Bodø/Glimt og Sandefjord er enige om en overgang for midtstopperen Marius Høibråten. Han er klar på en tre og et halvt år lang kontrakt.

– Jeg er kjempefornøyd med å ha signert med Glimt. Det er godt å få det i boks etter et par hektiske dager, sier Høibråten til Bodø/Glimts hjemmeside.

25 år gamle Høibråten har etter hvert fått mye erfaring. Han spilte i ett og et halvt år i Sandefjord, men har også erfaring fra øverste nivå i Lillestrøm og Strømsgodset.

(©NTB)