Vipers blir nedringt av mulige forsterkninger, men derfor sier de nei

Norges suverene håndballener takker nei. Selv til spillere som ville vært forsterkninger.

Norges suverene håndballener, Vipers Kristiansand, blir nedringt av agenter med spillere som ønsker å komme til klubben som ikke har permittert under korona-krisen.

– Jeg tror nok en del klubber har vært litt kjappe. Vi har fått masse henvendelser fra spillere og agenter som vil vekk fra der de er. Det har vært helt enormt, hundrevis av spillere nå som har sett seg om etter andre steder å være, sier trener Ole Gustav Gjekstad til TV 2.

Det er agenter for spillere i andre ligaer som er veldig aktive. Men også pågangen fra norske spillere er stor.

– Markedet nå er veldig spesielt, og det er absolutt interessante spillere. Det er noen som hadde vært forsterkninger, sier Gjekstad uten å ville gå i detaljer.

Satser på egne krefter

Men Kristiansands-klubben takker nei, satser på sine egne, og tror de kommer styrket ut av det.

– Nå har vi tatt et standpunkt om ikke å røre andre norske spillere som er permittert. I hvert fall ikke i Norge. Det synes vi er ryddig. Vi kunne på kort sikt ha tjent på å nappe til oss spillere som tilhører konkurrenter, men vi velger nå å sitte stille i denne perioden.

– Vi er også veldig godt fornøyd med den stallen som vi har. Og velger å premiere lojalitet hos de som har vært hos oss en stund, og det er en klar melding om at vi ønsker å beholde folk over tid. Det er en strategi jeg tror lønner seg.

Spillerne setter stor pris på det.

– Klubben viser at så fort den har en mulighet, så slenger den oss ikke på dør. Det setter jeg utrolig stor pris på, sier Silje Waade, som er en av mange landslagsspillere i sørlandsklubben.

Solid

Og det viser at Vipers har opparbeidet seg en god og stabil økonomi. Målvakt Andrea Austmo Pedersen mener det også viser en annen ting.

– Det beviser at vi står fram og står sammen. Både vi spillerne og organisasjonen vil bli best i verden så vi setter stor pris på at klubben har klart å holde permitteringene unna. Det virker utad som at klubben er ordentlig og har ting på stell.

– Vi må tære litt på egenkapitalen, sier Gjekstad. men mange jobber godt. Det hentes nye sponsorinntekter. Vi vet ikke hva som skjer de neste månedene. Vi er prisgitt at vi får lov til å starte igjen og at sponsorene lever videre.Men per nå så går det ganske bra tross koronakrise.

Ingen i nærheten

Ingen andre klubber i Norge er i nærheten av de økonomiske musklene til Vipers. Mange klubber har ikke sett noen annen mulighet enn å permittere spillerne sine. Og mange mener at Vipers også hadde permittert hvis de ikke var redde for at noen av klubbens stjerner kunne bli plukket opp av store klubber i utlandet.

– Det har ikke vært noen stor del av beslutningen, hevder Gjekstad. Snarere tror vi at vi kan holde liv i butikken uten å permittere og da er det det riktige å gjøre. Det er ikke riktig å spare penger. Vi har ikke vært redd for å miste noen for markedet er vanskelig uansett for spillerne nå. Men ingen tvil om at vil holde på spillerne.

Vipers skal bygge også i tøffe tider, for ambisjonen er fortsatt på sikte å bli best i Europa.

– Det blir spennende å se om de rikeste blir rikere eller om det jevner seg litt ut. Vi er langt unna økonomien til de største, men sportslig skal være i nærheten. Forutsatt at dette ikke varer alt for lenge så tror jeg per nå at vi kommer styrket ut av det, sier Ole Gustav Gjekstad..